снимки Агенция МитнициСлужителите на русенската митница заловиха кило и половина

...
снимки Агенция МитнициСлужителите на русенската митница заловиха кило и половина
Коментари Харесай

Служителите на русенската митница заловиха кило и половина злато

снимки Агенция " Митници "

Служителите на русенската митница заловиха кило и половина злато в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Видин при инспекция на товарен автомобил, пътуващ със стока от Турция за Западна Европа на 17.09.2022 година Шофьорът  - турски жител с букви Ю.Я.,  заявил пред митническите инспектори, че не придвижва нищо за обявление. При последвалата щателна митническа инспекция под капака на резервоара са открити шест пакета с бижутата от жълт и бял метал. Общото тегло на откритите контрабандни златни произведения е 1469,54 грама, оповестиха от организацията.
В хода на разпита Ю.Я. е обяснил, че „ скрил златото тъй като се страхувал от грабеж “.
Намерената контрабандна стока е конфискувана по подобаващ ред. От направената по делото експертна информация е видно, че общата стойност на предмета на закононарушението е 84 219,38 лв..
По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница Русе под надзора на Окръжна прокуратура – Видин за осъществено закононарушение по член 242, алинея 1, б. „ д “, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор лидерът на транспортното средство е притеглен в качеството на обвинен за опит да придвижи през границата на страната артикули и предмети в огромни размери за търговски или индустриални цели без знанието и разрешението на митниците. Ю.Я. е арестуван за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР