снимки Агенция МитнициПрепариран гущер е само един от хилядите артикули,

...
снимки Агенция МитнициПрепариран гущер е само един от хилядите артикули,
Коментари Харесай

Варненската митница пусна на търг препариран гущер

снимки Агенция " Митници "

Препариран гущер е единствено един от хилядите продукти, които варненската организация " Митници " разгласи на обществен търг. Всеки, който желае, може да наддава за над 35 групи артикули, които са изоставени или отнети в интерес на страната, оповестяват от институцията.

Продажбата се прави по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Стоките са арестувани при митнически инспекции през последните години и за тях към този момент са завършили производствата, водени от дирекцията.

Сред оповестените за обществена продажба артикули има контейнери, мотори за леки коли, батерии, гуми и авточасти, съоръжение за сондажни машини.

Също 133 984 броя разнообразни ръчни принадлежности, 2280 броя артикули за бита, 1300 електронни запалки и доста други продукти. Предлагат се шест слънчеви панела и 7 броя слънчеви инвентори. Те са арестувани на Митнически пункт Варна-Запад при опит да бъдат импортирани контрабандно сред декларирани артикули в резервоар от Китай.

На търга се оферират и 8 медни казана с друга съдържимост, както и други уреди за филтрация на етилов алкохол като лули, капаци и охладители, които са конфискувани от митническите чиновници през интервала 2016 - 2019 година при открити нарушавания на Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Търговско дружество Северна морска обаче припомня, че купувачът на дестилационни уреди, в случай че не е вписан в Регистъра по реда на член 57 от Закона за акцизите и данъчните хранилища, на съображение член 142 б, алинея 2 от Закона за виното и спиртните питиета следва да подаде заявление до Министерството на стопанската система за регистриране в регистъра в 14-дневен период от придобиване на дестилационните уреди.

Сред предлаганите на търга артикули има и обособени необикновени продукти.

Сред тях е контрабандно кожено седло за езда, намерено е при митническа инспекция през юли 2020 година на Министерство на правосъдието Варна Запад в резервоар с декларирани артикули за бита и козметика.

На търга се предлага и препариран 30-сантиметров гущер, открит е през месец юни 2019 година в групажен резервоар от Дубай на българска гражданка, която е спедитор и адресат на пратката. Според осъществената експертиза и констативен протокол на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна, препарираното животно не е от предпазен тип по Конвенцията за интернационална търговия със застрашени типове от дивата фауна и флора /CITES/ и според чл.57 от Регламент (ЕО) № 865/2006 на Комисията, стоката може да бъде позволена за свободно обращение.

Всяка стока в търга или група от артикули има начална тръжна цена, като за присъединяване в търга се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. За стоките с несъюзен статус, спечелилият покупател ще би трябвало да заплати и дължимите мита и Данък добавена стойност.

Заявления за присъединяване в търга се подават в деловодството на Търговско дружество „ Северна морска “ в град Варна.

Пълната информация за търга е оповестена и на интернет страницата на Агенция „ Митници "   в секция „ Публични продажби “ - „ Публични продажби по Данъчно-осигурителен процесуален кодекс “.





 







 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР