Снимката на Тръмп като арестант вече се появи върху тениски,

...
Снимката на Тръмп като арестант вече се появи върху тениски,
Коментари Харесай

Доналд Тръмп може да бъде осъден на 20 години затвор

Снимката на Тръмп като задържан към този момент се появи върху тениски, чаши и шапки в редица американски градове. Доналд Тръмп влезе в историята и като първият президент със фотография за престъпно досие, откакто се яви в пандиза в Джорджия по 13 обвинявания, в това число рекет, за хипотетичните му опити да промени резултатите от изборите през 2020 година в южния щат, където Джо Байдън завоюва.

Бившият президент знае по какъв начин да извлича бизнес дивиденти от всяка една обстановка, само че се оказва, че процесът против него в Джорджия може да е същинска опасност за бъдещето му.

Темата " Доналд Тръмп " продължава да задълбочава разделянето вътре в Съединените щати. И това пролича незабавно откакто управляващите разпространиха фотографията на някогашния американски президент от пандиза Фултън в щата Джорджия.

От една страна за поддръжниците на Тръмп, той е страдалец и жертва в битката за свободата на словото. Тръмп също дефинира себе си като подобен.

Но не на същото мнение са пък демократите и огромна част от самостоятелните гласоподаватели, за които с намесата на Тръмп за замяна на изборните резултати в Джорджия той е направил тежко закононарушение и би трябвало да заплати за него.

Тръмп се пробва да резервира положителния си дух и самочувствие, тъй като макар сериозните обвинявания против него, в случай че той бъде избран отново за президент, той ще може да анулира присъдата си, особено тази, която ще е на федерално равнище.

Но с закононарушения, които са на щатско равнище, нещата не наподобяват толкоз лесни, изключително със случая " Джорджия ".

Според американското законодателство президентът може да анулира наказване на федерално равнище, само че тези, които са на щатско, са дело на локалния губернатор.

Оказа се, че щатът Джорджия е един от дребното щати, в които Губернаторът няма право да анулира присъди. Тази функционалност се прави от цивилен комитети. Само те могат да анулират присъди, само че това може да стане едвам откакто лицето е излежало 5 години от присъдата си.

Това е голяма спънка пред опита на Тръмп да избегне по-дълъг престой в пандиза и сега отбраната му е почнала процедура, за преместването на делото от щатски във федерален затвор.

Ако юристите на Тръмп не съумеят в 10-дневен период да реалокират делото във федерален съд, в седмицата към 5 септември Тръмп ще би трябвало да се появи персонално в съда в Джорджия, където да му бъдат прочетени обвиняванията.

Събитието ще бъде давано непосредствено по американските малките екрани. След това ще бъде плануван избор на жури и може би към 23 октомври да стартира самото дело.

Ако бъде приет за отговорен единствено за щата Джорджия, където обвиняванията са за замяна на изборните резултати и рекет, Доналд Тръмп може да бъде наказан до 20 години затвор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР