> Снимката е илюстративнаВ малките магазинчета цената му вече надхвърля

...
> Снимката е илюстративнаВ малките магазинчета цената му вече надхвърля
Коментари Харесай

Вижте в кои градове храните поскъпват най-много

 > Снимката е илюстративна
В дребните магазинчета цената му към този момент надвишава 4,15 лв. за литър. Разликата сред цените на едро и на дребно на олиото е приблизително 0,61 лева./литър за огромните супермаркети и 0,68 лева./литър за по-малките магазини, демонстрират данни на министерството.

Повече плащаме и за кило охладено пиле. Само за седмица при започване на юни цената му се е повишила в съвсем цялата страна от 4,2% до 12,5%, като още веднъж най-голямо повишаване има в Перник и София. Така кг се продава от 4,99 лева./кг (Разград и Силистра) до 5,39 лева./кг (Перник и София).

Същото се случва и с цената на захарта - в магазините в съвсем всички области тя се продава с 3,6% - 5,3% по-скъпо. Най-много продуктът нараства във Видин, Враца и Монтана. Това води до нарастване на междинната за страната цена в огромните супермаркети с 4,3%, до 1,44 лева./кг.

Магазините в София и Перник са вдигнали най-вече и цените на брашното. В първата седмица на юни то нараства с 8,5 на 100 в двата града. В комерсиалните вериги кг от него се продава от 1,15 лева./кг (Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен) до 1,39 лева./кг (Бургас, Сливен и Ямбол).

Млечните артикули също не отстъпват по растеж на цените, демонстрират данните на Държавната комисия за стокови тържища и борси. Най-голямо нарастване има при цените на едро на прясното и киселото мляко - с 2 на 100, както и при сиренето, като на едро то към този момент се продава за над 7 лв. кг, написа " Труд ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР