> Снимката е илюстративнаНа 12 август 2016 г., обвиняемият А.С.

...
> Снимката е илюстративнаНа 12 август 2016 г., обвиняемият А.С.
Коментари Харесай

Ужасяващи подробности за смъртоносния инцидент в Пловдив

 > Снимката е илюстративна
На 12 август 2016 година, обвиненият А.С. работел като кранист и трябвало да реалокира " пачки “ с бетонови траверси от двора на бившето " Топливо “ в Стамболийски върху платформа на полуремарке на камион. Двамата потърпевши били общи служащи и не познавали добре товарната активност. Те се качили непозволено на камиона и направлявали товара с голи ръце. Обвиняемият А.С., който трябвало да ги надзирава, вместо да спре товарната активност освен това състояние, траял осъществяването й, при което на три пъти сложил върху платформата на ремаркето " пачки “ с бетонови траверси.

При третото слагане, което било в най-отдалеченото за крана състояние, бил задействан ограничителят за товароподемността му. Вместо да потърси по-удобна позиция, при която безвредно да намести товара, обвиненият А.С. единствено леко доближил крана до платформата на камиона и подхванал ново пренасяне на товара. При това състояние на " стрелата “ кранът можел да вдигне до 2 000 кг., а  фактически повдигнатия товар в тази ситуация бил над 4 240 кг. Вследствие на това претоварване стрелоподемното въже се скъсало, при което стрелата със закачения към нея товар паднали на платформата на камиона. Двамата общи служащи били тежко ранени и откарани в болничното заведение. Единият от тях – 28-годишен мъж умрял от контузиите си на 18 август 2016 година в болничното заведение, а на 31-годишния му сътрудник се е лекувал дълго време поради породена междинна телесна щета. 

Допълнителна причина за настъпването на злополуката оказало и немарливото отношение на обвинения към ежедневния обзор и поддръжка на скъсаното въже, което било изоставено от него седмици преди случая. При това състояние скъсаното въже в процеса на употреба се прокъсвало на разнообразни места и не било постоянно смазвано.

Съобразно заключението на осъществената в хода на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза неносеното на особено защитно облекло от двамата потърпевши не е съществена причина за породените им телесни повреди, тъй като ударът на крановата стрела по главите и телата им е бил толкоз мощен, че със или без такова особено съоръжение, биха настъпили породените им телесни повреди.

По делото са разпитани голям брой очевидци, приобщена е относимата документи, направени са експертни изводи и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР