Снимката е илюстративнаФалшиви обяви с нови, големи, красиви, луксозни, но

...
Снимката е илюстративнаФалшиви обяви с нови, големи, красиви, луксозни, но
Коментари Харесай

Наем на луксозен имот в центъра на голям град за 350-400 лв. месечно? Измама е, не звънете!

Снимката е илюстративна

Фалшиви разгласи с нови, огромни, красиви, първокласни, само че евтини недвижими парцели чартърен, са се нароили в интернет и заблуждават търсещите клиенти. С Флагман.БГ се свърза дълготраен представител от сектора, който твърди, че познава схемата детайлно и че е била в ход преди години, само че в този момент още веднъж набира скорост.

Примамката е лесна и на пръв взор безобидна, само че в реалност основава големи проблеми на законните брокери, работещи с честни способи.

„ Нуждаете се от апартамент чартърен - отваряте един от огромните уеб сайтове за разгласи. Произволно - измамниците са плъзнали в най-големите уеб сайтове. Избирате локация и повърхност на жилището и несъмнено – цена. На първите места на първа страница от търсенето излизат 2 прелестни жилището като топ предложения – първокласни, обзаведени с високо качество мебели, с климатик, тераса и така нататък, които незабавно ви приковават, тъй като... се отдават за 350-400 лева месечно. Виждате оповестен телефон за връзка и незабавно, без да се замисляте, набирате, само че отговор няма.  На другия ден или след няколко дни обаче телефонът ви звъни, а гласът в слушалката споделя, че знае, че търсите апартамент и ви предлага предложения, сходни на тези, която сте прегледали, само че те са доста по-скъпи, в краен квартал и в доста по-лошо положение.

„ По този метод законните и стойностни, действителни предложения, които компаниите разгласяват, стават неатрактивни за клиента, който си мисли, че може да откри изцяло обзаведено жилище за цена, двойно по-ниска от същинската. Това смазва престижа на брокерите и води до загуба на доверие от страна на клиентите. Най-лошото е, че с тази процедура се занимават 2 компании в страната, които посредством свои подфирми разгласяват стотици такива разгласи и петнят името на специалността “, разяснява пред Флагман.БГ индивидът от сектора.

Схемата не влиза под ударите на закона, тъй като работи посредством така наречен „ малки врати “. Винаги мнимият брокер може да се оправдае с това, че апартаментът, който сте видели, към този момент е предан. Няма метод, по който ГДБОП и Прокуратурата да вземат отношение по казуса.

„ Гледайте деликатно предлаганите предложения. Никой с мозъка си няма да пусне обзаведен тристаен апартамент в Студентски град в столицата или в центъра на който и да е огромен град, на цена по-малка от 500-600 лева месечно. Ако видите публикация, на която оповестената цена е под тази сума – най-вероятно е въпросната машинация “, предизвестяват брокерите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР