Снимката бе свалена от фейсбук страницата на събора, но после

...
Снимката бе свалена от фейсбук страницата на събора, но после
Коментари Харесай

Бесарабски българки подкрепиха Украйна на Рожен и предизвикаха нова буря от емоции

Снимката бе свалена от фейсбук страницата на събора, само че след това бе върната

Бесарабски българи се снимаха с флага на Украйна в местността Рожен . Съборът тази година продължава да провокира доста страсти.

Поставянето на 111-метровия стълб с голямото българско знаме стана тематика за разкол, като от едната страна на барикадата сякаш бяха прозападните либерали, а от другата - русофилите у нас . Първите се оповестиха срещу скъпата апаратура, финансирана и с държавни средства. А вторите поддържаха построяването на оборудването с патриотични претекстове.

Пилонът бе открит публично от българския президент на 13 юли.

На фейсбук страницата бяха оповестени доста фотоси. Една от тях обаче стана мотив за нов спор. На нея се виждат дами и девойки с български носии, изпънали украинския байрак. Така представителите на българската диаспора в Украйна декларират поддръжката си за нападнатата от Русия страна. Войната межу двете страни продължава към този момент година и половина и провокира спорни настроения в българското общество.

Според една от националистическите партии у нас са по-скоро на страната на Русия. Това се опровергава от самата българска общественост там. От политическата групировка обаче упорстват, че това е вследствие на репресии от страна на украинските управляващи.

Самата фотография на Рожен пък е била свалена от фейсбук страницата на събора поради гневни мнения. Впоследствие е била върната, като роля за това, наподобява, е имала депутатката от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова (известна и като Ерато).

„ Рожен сплотява! Рожен събира българите от целия свят! Така е било, по този начин и ще бъде! “ , пишат уредниците над фотографията с украинското знаме.



Някои коментатори под нея показват остро неодобрение – че на Рожен не следва да се развяват непознати флагове, изключително на „ американски подлоги “.  Други обаче показват утвърждение.

„ Малко късно, малко нерешително, малко и с махване на пръчката на феята - фотографията на украинските българи с български носии и украинското знаме се върна назад на страницата на събора в Рожен, който не е на Митрофанова, а е подпомаган от държавни институции и общини. Рожен и Родопите са на всички българи “, написа във фейсбук и Николай Стайков, публицист от „ Антикорупционния фонд “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР