Снимка znamena.comВторият човек в режима на Саддам Хюсеин е починал,

...
Снимка znamena.comВторият човек в режима на Саддам Хюсеин е починал,
Коментари Харесай

Почина вторият човек в режима на Саддам Хюсеин

Снимка znamena.com

Вторият човек в режима на Саддам Хюсеин е умрял, оповестиха през днешния ден неговата партия и дъщерята на починалия иракски деспот, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Езат Ибрахим ал Дури - злокобният номер две в режима на иракския президент Саддам Хюсеин през 2003 година беше измежду най-издирваните от американците високопоставени чиновници.

Мъжът, за чиято глава Съединени американски щати бяха оповестили премия от 10 милиона $ по време на нахлуването, свалило от власт партията Баас, която управляваше Ирак от 1968 година, се укриваше. В известията за гибелта му не се показват повода и мястото на гибелта му.

Поднасям съболезнования във връзка гибелта на другаря в битката Езат Ибрахим, написа в " Туитър " Рагад Саддам Хюсеин.

Партия Баас също разгласява известие за гибелта на индивида, който през 2003 година беше зам.-председател на революционния команден съвет и вицепрезидент на Ирак.

Слухове за гибелта на родения през 1942 година Дури се показваха на няколко пъти в предишното, само че всякога бяха отричани от длъжностни лица или последователи на остарелия режим.

След 2003 година баасистите изиграха основна роля в протеста против американците, преди да се сближат с джихадистката формация " Ислямска страна ", победена военно в Ирак през 2017 година

Във видео, публикувано в интернет през 2016 година, Дури назова " герои " членовете на ИД, които превзеха огромни елементи от Ирак след юни 2014 година

Дури беше тясно обвързван и с Армията на мъжете от накшбандийския медал, от която бяха забележителен брой бойци, взели участие в протеста.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР