Снимка: YouTube/Yale University Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън

...
Снимка: YouTube/Yale University Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън
Коментари Харесай

Хилари Клинтън донесе ушанка на дипломирането в Йейлския университет

Снимка: YouTube/Yale University

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън донесе през вчерашния ден съветска ушанка на церемонията по връчване на дипломите в Йейлския университет (щата Кънектикът), където произнесе напътствено слово пред приключилите студенти, предадоха организациите. Така тя съблюдава традицията на прославения университет (който е завършила), да се поставят необикновени шапки на тържеството по случай дипломирането. " Аз също донесох шапка ", сподели тя, гледайки младежите, нахлупили най-различни шапки. После извади черна кожена шапка със руски знак - алена звезда със сърп и чук. От видеозапис се вижда, а, тя не поставя шапката, а единствено я демонстрира на залата. " Ако не можеш да ги победиш, причисли се към тях ", пошегува се някогашната първа дама на Съединени американски щати.

Така съгласно Ей Би Си тя явно е загатнала за загубата си на президентските избори през 2016 година, а и за президента Доналд Тръмп, който бе неин основен противник в борбата за Белия дом. Тръмп и негови сътрудници към този момент цяла година са обект на следствие от специфичен прокурор за хипотетичен сговор с представители на Русия за да бъде компрометирана съперничката му Хилари Клинтън.

В словото си тя приказва и своето проваляне на изборите и сподели, че и до момента съжалява за позволените неточности в изборната си акция. " Все още мисля, че анализът на това, което се случи в една толкоз странна и дива изборна акция в американската история, ще ни помогне да защитим нашата народна власт в бъдеще ", уточни 70-годишната Клинтън. Словото й като цяло бе отдадено на компликациите, с които съгласно нея в този момент се сблъскват Съединените щати. Тя съобщи, че е обезпокоена от политическата поляризация в страната, само че изрази убеденост, че завършващите в този момент младежи са подготвени да се оправят с това предизвикателство. " Имаме работа с водачи, които безогледно подстрекават хората посредством своята ненавистническа реторика. Но все пак точно в този момент е настъпил моментът да преодолеем расовия, класовия и политическия ерес, колкото и комплицирано да е това ", акцентира тя, представена от ТАСС и Асошиейтед прес.

Именно в Йейлския университет младата Хилари Клинтън е срещнала своя предстоящ брачен партньор и президент на Съединени американски щати Бил Клинтън.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР