Снимка: Йорданка Фандъкова, фейсукСтоличната полиция ще дебне да не се

...
Снимка: Йорданка Фандъкова, фейсукСтоличната полиция ще дебне да не се
Коментари Харесай

Фандъкова: Столичната полиция ще организира засилени проверки на Студентския празник

Снимка: Йорданка Фандъкова, фейсук

Столичната полиция ще дебне да не се събират много хора на едно място по време на Студентския празник на следващия ден. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя заяви и други детайлности за коранавируса в столицата и положението на лечебните заведения.

София продължава да е в алената зона по заболеваемост макар плавната наклонност на спад на случаите в последните 10 дни. Данните не би трябвало да ни успокояват, защото броят на приетите в болница пациенти с КОВИД остава висок – 2234 са настанените в лечебни заведения и 281 са на интензивно лекуване.

 ❗️ Заради утрешния студентски празник Столичната полиция провежда засилени инспекции за нерегламентирани събирания. В последните дни беше открито нарушаване единствено на едно заведение – наргиле-бар, който работеше макар възбраната.

 ❗️ С решение на общинския действен щаб създадохме организация за инспекции на огромните търговски обекти по 3 пъти на ден. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция наблюдават както за ограничение на посетителите вътре в магазините, по този начин и за отдалеченост на опашките. При установени нарушавания и неспособност да се сътвори организация, обособени обекти могат да бъдат затваряни.

 ❗️ Днес доставихме първите 10 апарата за подаване на О2 и 40 кислородни бутилки на общинските лечебни заведения с КОВИД-отделения. Закупуваме спомагателната инсталация със средства, които са постъпили в дарителската сметка на общината и те ще бъдат употребявани за лекуване на пациенти с КОВИД и лечебните заведения и обществените домове.

 ❗️ Столична община ще се включи интензивно с логистична поддръжка в процеса на имунизиране, който се провежда от Столичната здравна ревизия, написа Йорданка Фандъкова в персоналния си профил във фейсбук.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР