снимка ВМСОще част и от самолета на майор Терзиев бяха

...
снимка ВМСОще част и от самолета на майор Терзиев бяха
Коментари Харесай

Намериха още части от Миг 29 на майор Терзиев

снимка Военноморски сили

Още част и от самолета на майор Терзиев бяха открити.

Разследването за това какво тъкмо се е случило в небето над Шабла ще завърши най-рано в средата на юли. Военният министър заяви, че са открити нови части от самолета – както дребни, по този начин и огромни, съобщи Нова тв.

„ Имаме нови находки, локализирани са. Смятаме, че има вяра да открием черната кутия ”, сподели министърът на защитата Георги Панайотов.

Ако кутията въпреки всичко не бъде открита, какво се е случило ще се допуска по откритите елементи от изтребителя.

„ Ще бъдат направени изводи въз основа на находките, които са открити ”, изясни Панайотов.

А до края на следствието, което би трябвало да завърши най-рано на 9 юли, ще продължи да се работи по всички версии. За момента е доказано, че целта, по която е стрелял майор Терзиев е падала по-бързо от плануваното.

Дотогава не може да бъде изплатено и компенсацията на фамилията на майор Валентин Терзиев.

„ На всеки умрял български военнослужещ се поставят 2 компенсации за всички членове на неговото семейство, в това число родители. В единия случай става въпрос за 12 брутни месечни заплати за всеки член от фамилията. В другия случай става дума за брутни заплати за толкоз години, колкото има прослужени въпросният военнослужещ ”, сподели Панайотов.

А някогашният министър на защитата Красимир Каракачанов изясни дребния брой летателни часове на бойните ни водачи.

Потърсихме за изявление и бригаден военачалник Петьо Мирчев, който е бил шеф на стрелбите на учението „ Шабла 2021 ”. От пресцентъра на Министерство на защитата ни дадоха отговор, че до момента в който продължава следствието избират да не разясняват.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР