Снимка УикипедияТурагенции масово отменят екскурзии до Китай заради заплахата от

...
Снимка УикипедияТурагенции масово отменят екскурзии до Китай заради заплахата от
Коментари Харесай

Всички турове до Китай и обратно отменени

Снимка Уикипедия

Турагенции всеобщо анулират екскурзии до Китай поради опасността от ковид, само че офертите за останалата част от Азия остават годни. Някои от туристическите бюра се презастраховат, като анулират стратегиите си за февруари и март, само че резервират тези за септември с вярата епидемията да е завършила до тогава. Резервациите за тазгодишните екскурзии са направени още през 2019 година, написа Монитор.

``
реклама

„ Клиентите си анулират резервациите за групови пътувания до Китай. Вече се възвръщат сумите за пътуванията им. За момента не чакаме отлив за прилежащите дестинации - Виетнам и Тайланд ", разяснява основният специалист от Института за разбори и оценки в туризма Константин Занков.

„ 1/3 от туристите, които са над междинна възраст, които обръщат повече внимание на новините, се свързаха с нас за информация. От страна на туристите, които занапред желаят да създадат резервация за далечната дестинация, към момента има запаси и избират да изчакат, до момента в който има повече изясненост по случая със смъртоносния вирус. Други запалянковци обаче се впускат в приключението Азия без боязън, че ще се разболеят “, сподели туроператор, поискал анонимност. " 30 индивида отпътуваха за Тайланд, Сингапур и Камбоджа преди 3 дни, след 10 дни потеглят за Шри Ланка. Никой даже не е повдигнал въпроса за този вирус ", изясняват от друга туристическа организация.

„ Има огромен отлив.

Хората се тормозят да пътуват.

Вече това е и невероятно да го вършат в Китай. Според него няма отражение на пътуванията към Тайланд и Виетнам. На тях им се отразява, тъй като главният поток от туристи към техните страни бе от Китай “, сподели Любомир Николов от „ Никона “. Според изпълнителния шеф на Института за разбори и прогнози в туризма Румен Драганов сега няма отлив от и за далечните дестинации. „ По принцип ние сме едва показани на китайския пазар. Затова все още и сме най-слабо наранена страна в Европа във връзка с туризма. Предполагам, че по десетина дни ще бъде вдигната карантината в Китай “, предвижда той.

Цялата публикация вижте ТУК
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регис
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР