Снимка УикипедияТърговските войни лесно избухват, ескалират бързо и свършват лошо.

...
Снимка УикипедияТърговските войни лесно избухват, ескалират бързо и свършват лошо.
Коментари Харесай

Юнкер предупреди САЩ: Войната ще свърши лошо!

Снимка Уикипедия

Търговските войни елементарно избухват, ескалират бързо и свършват неприятно. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на фона на нарасналото напрежение с Вашингтон, заяви Българска национална телевизия.

" Търговските войни елементарно избухват, ескалират бързо и свършват неприятно. Най-вече за тези, които са ги почнали. Европа постоянно ще пази свободната и обективна, основаваща се на равнопоставеност и взаимност търговия.

Ние няма да бъдем наивни и сме подготвени и решени да вършим бизнес. И в случай че някой постанова цени за нашия авиационен бранш, ние ще създадем безусловно същото. Абсолютно същото ", сподели Юнкер, представен от Българска национална телевизия.

Ако Съединени американски щати наложат мита на артикули от Европейския съюз, Брюксел ще бъде заставен да направи същото. Това сподели представител на Еврокомисията във връзка вчерашното решение на Световната комерсиална организация да даде зелена светлина на Америка да постанова мита върху европейски артикули на стойност 7,5 милиарда годишно поради нелегално отпуснати дотации на Еърбъс.

Решението е следващ стадий от остарелия спор сред европейския самолетостроител и американския му съперник Боинг.

Европейски Съюз съжалява, ще Америка наподобява е взела решение да наложи спомагателни мита върху експортни артикули от Европа. Подобна стъпка ще удари на първо място американските консуматори и компании. Това сподели Даниел Росарио - представител на Европейската комисия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР