Снимка: уикипедияСпециалният представител на американския държавен секретар за Западните Балкани

...
Снимка: уикипедияСпециалният представител на американския държавен секретар за Западните Балкани
Коментари Харесай

Вашингтон обезпокоен от възможността Сърбия да купи руски оръжия

Снимка: уикипедия

Специалният представител на американския държавен секретар за Западните Балкани Матю Палмър изрази безпокойствие от опцията за придобиване на съветски оръжия от Сърбия в изявление, излъчено нощес от телевизия в Северна Македония, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Novini.bg.

Ние имаме, несъмнено, безпокойства освен във връзка с разполагането на съветски военни уреди, само че също и поради опцията да забележим придобиване на обилни съветски военни системи от Сърбия, съобщи Палмър в изявление за телевизия Алсат.

Американският посланик уточни това във връзка разполагането предходната седмица в Сърбия на руска система за противовъздушна защита С-400 и комплекси Панцир-С за присъединяване във военно обучение " Славянски щит 2019 ".

Това беше първият случай, когато тези системи бяха изпратени в чужбина за учения, съгласно съветското министерство на защитата. Те обаче са ситуирани в Сирия, където потвърдиха своята успеваемост.

Сръбският президент Александър Вучич даде да се разбере, че Сърбия желае да си достави тези системи. Ние бихме желали това, само че в този миг единственият метод би бил Русия да ни ги остави. Иначе ние нямаме средствата да си ги доставим, съобщи той.

Матю Палмър изрази вяра, че Белград ще бъде " деликатен във връзка с такава придобивки ", намеквайки, че те крият " риск от преразглеждане на режима на наказания " против Сърбия.

Палмър акцентира тясното военно съдействие сред Съединени американски щати и Сърбия. " Ние считаме, че то е по-значимо от всичко, което руснаците са създали с Белград ", акцентира той.

На Балканите Сърбия е главният съдружник на Русия, която поддържа Белград най-много по въпроса за Косово, отбелязва Агенция Франс Прес.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР