Снимка УикипедияСкръбна вест удари автомобилния свят и най-вече феновете на

...
Снимка УикипедияСкръбна вест удари автомобилния свят и най-вече феновете на
Коментари Харесай

Почина президентът на Ферари Серджо Маркионе

Снимка Уикипедия

Скръбна новина удари автомобилния свят и най-много почитателите на Ферари. Изпълнителният шеф на " черните кончета " Серджо Маркионе почина на 66-годишна възраст, откакто влезе в болница за интервенция на рамото, само че положението му се е влошило, а самият той е имал куп други болести. Марчионе напусна поста си единствено преди няколко дни, заяви actualno.com.

Медиите загатнаха, че му е открит проблем на простата, както и рак на белия дроб, който е неизцерим. Той се утежни съществено в последните дни, а от няколко дни е и в дълбока кома.

Той напусна поста като основен изпълнителен шеф на ФИАТ, където бе началник в последните 14 години. Маркионе има съществена заслуга за работата на " Ферари " във Формула 1 през последните години, само че с публично изказване напусна и този пост преди няколко дни.

Смъртта му беше доказана от " Exor NV ", компанията на семейство Аниели, която основа ФИАТ, и то единствено дни след промяната му като изпълнителен шеф. Състоянието му се е влошило внезапно след интервенция на рамото, осъществена в Цюрих. Подробности обаче не бяха оповестени.

" Серджо Маркионе, същински мъж и другар, към този момент не е измежду живите ", сподели притежателят на Фиат Джон Елкан.  " Моето семейство и аз постоянно ще сме му признателни за това, което направи ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР