Снимка УикипедияРуският премиер Дмитрий Медведев заяви, че правителството му подава

...
Снимка УикипедияРуският премиер Дмитрий Медведев заяви, че правителството му подава
Коментари Харесай

Дмитрий Медведев остава председател на управляващата партия „Единна Русия“

Снимка Уикипедия

Руският министър председател Дмитрий Медведев съобщи, че държавното управление му подава оставка, с цел да даде на президента Владимир Путин опция за реализиране на измененията, които желае да направи в конституцията. Неочакваното известие, което пристигна малко откакто Путин предложи промени, които ще изместят властта от президентството в Народното събрание, значи, че Русия ще има и нов министър председател, разяснява Reuters, представен от Фокус.

Възможните претенденти за предстоящ министър председател включват Сергей Собянин, кметът на Москва, Максим Орешкин, министърът на стопанската система или Александър Новак, министърът на енергетиката. Медведев направи изказването пред държавната телевизия, седнал до Путин, който му благодари за работата му. Путин сподели, че актуалният министър председател ще поеме нов пост като заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, който се ръководи от Путин. Президентът изиска държавното управление да продължи своята работа, до момента в който не бъде назначено ново държавно управление.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР