Снимка УикипедияНа 79 години след дълга битка с рака почина

...
Снимка УикипедияНа 79 години след дълга битка с рака почина
Коментари Харесай

На 79 г. почина милиардерът Дейвид Кох

Снимка Уикипедия

На 79 години след дълга борба с рака умря Дейвид Кох, милиардер либертарианец и авторитетен донор на консервативни дела. Това съобщи по-големият му брат Чарлз, съобщи Нова тв.

Дейвид Кох се пенсионира предходната година като изпълнителен вицепрезидент на Koch Industries, конгломерата, на който той беше съсобственик с по-големия си брат и е оценен като втората по величина фамилна компания в Съединени американски щати. " Желаем на всички да отпразнуваме живота и въздействието на този най-щедър и благ човек. Той вярваше, че носи отговорност пред свят, който му дава толкоз доста благоприятни условия да успее ", споделя Чарлз Кох в изказване.

И двамата братя бяха подмолна мощ в републиканската политика, дарявайки доста за претендентите и идеите, отразяващи консервативните им стопански позиции. Но Дейвид беше социално-либерален. Той бе последовател на правото за аборт и еднополовите бракове, както и на неинтервенционистката външна политика.

Сред тези, които изрекоха съболезнования, беше държавният секретар Майк Помпео, който сходно на братята Кох е от Канзас.

Дейвид Кох се кандидатира за вицепрезидент на Либертарианската партия през 1980 година, само че по-късно скъса с нея и се обърна към републиканците.

Той се причисли към брат си Чарлз при финансирането на мрежа от консервативни организации, по-специално Американци за разцвет, съсредоточени върху настояванията за ниски налози и дерегулация за да повлияят на изборите в Съединени американски щати.

Тези организации помогнаха за подхранването на придвижването Чаено празненство през 2010 година, като сложиха челно републиканско предизвикателство пред някогашния либерален президент Барак Обама.

Доналд Тръмп, на чиито консервативни компетенции братята гледаха с съмнение и който на собствен ред постоянно им се подиграваше, беше изключение измежду републиканците.

От двамата Чарлз е взел участие най-вече в политическите мрежи, до момента в който Дейвид беше по-активен в благотворителни инициативи, основно в Ню Йорк. Той ще бъде помнен за значим финансов принос за културните организации и медицинските проучвания. Преди 27 година му беше сложена диагноза за рак на простата жлеза.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` После
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР