Снимка: уикипедияЛидерът на партия Синьо и Бяло“ Бени Ганц получи

...
Снимка: уикипедияЛидерът на партия Синьо и Бяло“ Бени Ганц получи
Коментари Харесай

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

Снимка: уикипедия

Лидерът на партия „ Синьо и Бяло “ Бени Ганц получи мандат от президента на Израел Риувен Ривлин да образува ново държавно управление, откакто настоящият министър председател на страната Бенямин Нетаняху разгласи по-рано, че не може да направи това, написа вестник  The Times of Israel, представен от Фокус .

Ривлин публично връчи мандата на Ганц на гала в своята резиденция в Ерусалим.

Опозиционният водач ще има 28 дни да се опита да образува държавно управление. Ако не успее да го направи, както се случи с неговия предходник Нетаняху, Ривлин може да изиска от Народното събрание на Израел да организира полемики и да вземе решение за нов претендент за министър-председател.

Ако даже по-късно не бъде образувано държавно управление, Израел може да бъде изправен пред следващи избори, които ще бъдат третите за една година в страната.

Докато приемаше мандата от Ривлин, Ганц прикани за образуването на демократично държавно управление на националното единение в Израел, което да се бори за помиряване и завършек на „ политическия безпорядък “ в страната.

„ Обещах да образувам демократично, единно държавно управление и това и ще направя “, съобщи Ганц, откакто одобри мандата от Ривлин.

„ Ще работя за всички хора в Израел, за държавно управление, за което Израел е обезверен. Правителство, което ще промотира мира и ще знае по какъв начин да се оправя уверено с всеки зложелател. Всички чакат, че ние ще сложим завършек на този политически безпорядък и ще представим спокойна, функционираща и сигурна страна “, добави Ганц.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коме
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР