Снимка УикипедияКитайски учени смятат, че панголин - люспест бозайник, който

...
Снимка УикипедияКитайски учени смятат, че панголин - люспест бозайник, който
Коментари Харесай

Китайски учени: Вероятно от панголина е тръгнал коронавирусът, заразил хиляди хора

Снимка Уикипедия

Китайски учени считат, че панголин - люспест бозайник, който се търгува нелегално за люспите и месото, е евентуален промеждутъчен гостоприемник, пренасящ новия ковид, заяви Ройтерс, съобщи Блиц.

" Това изобретение ще бъде от голямо значение за предотвратяването и контрола на произхода на вируса ", заяви на уеб страницата си Южнокитайския селскостопански университет, който е провел проучването.

Смята се, че разпространяването на ковид 2019-nCoV, който към този момент аргументи гибелта на над 630 души в Китай, е почнало от скотски пазар в град Ухан. Здравни експрети считат, че вирусът произлиза от прилепи и се е пренесъл върху хора посредством други типове.

Геномът на новия ковид, изолиран от панголини, е 99 на 100 еднакъв с този при хората, заяви организация Синхуа.

Това проучване надалеч не потвърждава, че панголините придвижват вируса, сподели Дърк Пфайфър, учител по ветеринарна медицина в градския университет на Хонконг. " Категорични изводи може да се вършат, в случай че се съпостави разпространяването на вируса сред разнообразни типове въз основа на представителни проби, а тези сигурно не са ", добави той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР