Снимка УикипедияКим Чен Ун покани папа Франциск да посети Северна

...
Снимка УикипедияКим Чен Ун покани папа Франциск да посети Северна
Коментари Харесай

Революционно - Ким Чен Ун кани папата в Северна Корея

Снимка Уикипедия

Ким Чен Ун предложения папа Франциск да посети Северна Корея. 

Новината бе обявена от пресслужбата на президентството на Южна Корея по отношение на идната аудиенция на Мун Дже Ин във Ватикана на 17 и 18 октомври. Предвидено е южнокорейският държавен глава да има визита при папата, на която да съобщи известието, че той би бил " горещо приветстван " в КНДР, заяви Канал 3.

" По време на срещата с папа Франциск той ще съобщи посланието на ръководителя Ким Чен Ун, че той би посрещнал сърдечно папата, в случай че посети Пхенян ", съобщи пред кореспонденти представителят на южнокорейският президент. 

Мун Дже Ин ще направи деветдневна обиколка на Европа от 13 до 21 октомври, която ще включва Франция, Италия, Дания и Ватикана.  

Мун Дже Ин се срещна с Ким Чен Ун три пъти през последната година, което е и невиждано стопляне на връзките сред Южна и Северна Корея. По време на последната им персонална среща - посещаване в Пхенян през предишния месец – Мун Дже Ин беше съпроводен от южнокорейския архиепископ Хигинус Ким Хе Джонг.

Религиозната независимост е заложена в конституцията на Северна Корея, само че всяка религиозна активност е обект на извънредно строги ограничавания и изцяло неразрешена отвън позволените от страната институции.

В началото на ХХ век, преди разделянето на полуострова, Пхенян е районен мисионерски център с голям брой църкви и процъфтяваща християнска общественост, която му завоюва купата " Йерусалим на Изтока ". Впоследствие, след идването на власт на Ким Ир Сен, към този момент умрелият създател на Северна Корея и дядо на сегашния водач, християнството стартира да се възприема като опасност и някогашният севернокорейски водач пробва да го изкорени посредством изтезания и трудови лагери.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР