Снимка УикипедияЕвродепутатите обсъдиха с канцлера Ангела Меркел и председателя на

...
Снимка УикипедияЕвродепутатите обсъдиха с канцлера Ангела Меркел и председателя на
Коментари Харесай

Меркел представи приоритетите на Германското председателство пред Парламента

Снимка Уикипедия

Евродепутатите разискаха с канцлера Ангела Меркел и ръководителя на Комисията Урсула фон дер Лайен тактиката и задачите на Германското председателство за идващите шест месеца, написа Moreto.net .

Под мотото „ Заедно за възобновяване на Европа “, Германското председателство е решено да се заеме с провокациите на пандемията, съобщи госпожа Меркел. Тя почерта петте области, върху които Европа би трябвало да работи, в случай че желае да излезе единна и мощна от актуалната рецесия: главните права, солидарността и кохезията, климатичните промени, дигитализацията и ролята на Европа в света. „ Германия е подготвена да покаже изключителна взаимност “, акцентира тя, с цел да направи Европа зелена, новаторска, устойчива, по-дигитална и конкурентноспособна. „ Европа може да реализира велики неща, в случай че работим дружно и сме солидарни един към различен “, приключи тя.

„ Предизвикателството, пред което сме изправени,,не би могло да бъде по-изключително “, сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. „ Но ние ще излезем по-силни с помощта на проекта за възобновяване Next Generation EU. Германия избра една дума: дружно. Това е моторът на нашия съюз “. Тя акцентира, че Европа се нуждае от двете неща - нов дълготраен бюджет на Европейски Съюз (МФР) и проекта за възобновяване Next Generation EU. Комисията ще направи всичко по силите си, с цел да реализираме съглашение, сподели тя.

Манфред Вебер (ЕНП, Германия) сподели че Европа се „ препъва “ от рецесия в рецесия поради страха. „ Страхът е зложелател на солидарността, бъдещето и свободата “. Има огромни упования от Германското председателство, продължи той. „ Сега Европейски Съюз се нуждае от храброст, с цел да прояви взаимност. Този месец имаме потребност от решение за фонда за възобновяване “, настоя М. Вебер. „ Никоя общественост не може да оцелее без общностен дух. За нас това е просто европейският метод на живот. "

Ираче Гарсия (С&Д, Испания) предложи да работи " един до друг " с Германското председателство за превъзмогване на разликите и раздялите Север-Юг и Изток-Запад в Европа, в интерес на жителите. „ Трябва да потвърдим, че е допустимо да се сътвори по-справедливо и по-устойчиво общество, което мисли за околната среда и бъдещите генерации (...), пази служащите, цени разнообразието и се оправя с миграционните потоци със взаимност “, добави тя.

„ Сегашният приоритет би трябвало да бъде приемането на проекта за възобновяване и новата финансова рамка ” сподели Дачиан Чолош (Renew, Румъния). „ Изграждаме Европа към план, визия и мощни полезности “, добави той. „ Крайно време е да създадем спазването на правилата на правовата страна изискване за приемане на европейски фондове. Политическата опция е тук. Използвайте този невиждан пакет като средство за влияние “.

Йорг Мойтен (ИД, Германия) разкритикува канцлера, че е нeвежа и подхожда идеологизирано. „ Предавате европейската концепция и застрашавате бъдещето на идващите генерации “, сподели той, акцентирайки Европейския зелен пакт и фонда за възобновяване. " Вашето схващане за взаимност е неуместно ", заключи той.

Ска Келер (Зелените/ЕСА, Германия) сподели, че същата увереност, която Европейски Съюз демонстрира против COVID-19, би трябвало да се ползва и във връзка с климатичната рецесия. „ Трябва да преодолеем рецесията с ковид и да избегнем климатичната “. Германското председателство може да даде значим принос тук, сподели тя, да вземем за пример с упорит закон за климата, който приканва за понижаване на излъчванията на парникови газове с 65% до 2030 година

Рафаеле Фито (ЕКР, Италия) съобщи, че до момента отговорът на Европейски Съюз по отношение на пандемията е бил „ муден, не изключително сполучлив и без същинска взаимност “. Германия би трябвало да остави настрани егоизма и да възвърне първичния дух на Европейски Съюз, като заобикаля грешките от предишното. „ Трябва да съживим стопанската система, да използван удобни търговски политики и да възстановим единния пазар. “

Мартин Ширдеван (ЕОЛ/СЗЛ, Германия) напомни нездравословните политики на строги бюджетни икономии, прилагани по време на финансовата рецесия, и прикани госпожа Меркел да не позволява тази неточност наново. Той също по този начин прикани Германия да направи обществени и транспарантни протоколите на Съвета и повече да не блокира предлагането за цифров налог върху огромните компании.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР