Снимка: УикипедияБългария може да купи и изтребители F-18 Hornet от

...
Снимка: УикипедияБългария може да купи и изтребители F-18 Hornet от
Коментари Харесай

Каракачанов разкри: Boeing ни предлага F-18

Снимка: Уикипедия

България може да купи и изтребители F-18 Hornet от концерна Boeing. Това заяви министърът на защитата Красимир Каракачанов по време на визитата си за 75-та годишнина от основаването на 68 Бригада специфични сили, заяви Марица.бг.

" Имаме писмо от Boeing за F-18. Така, че с новата процедура ще получим и други оферти ", сподели Каракачанов.

Той изясни, че процедурата за избор на нов военен аероплан ще бъде направена още веднъж и по този начин към офертите за F-16, Грипен и Еурофайтър може да се прибавят и други, като, да вземем за пример, по-нови F-16 от Израел, пише Канал3.бг.

" Хърватите закупиха съвсем цяла ескадрила самолети от Израел. При моето посещаване там видях какви положителни благоприятни условия имат. Те са взели F-16 блок 30 (португалците пробват да ни продадат доста по-старите блок 15), т.е. те са по-нови от тези които ни предлагаха до момента. Ще се огледаме за всевъзможни благоприятни условия - и за оферти за нови, и за за остарели самолети ", добави министър Каракачанов.

По думите му планът за рационализация може да стане факт, в случай че до края на април Народното събрание го гласоподава, откакто преди този момент бъде импортиран и признат на Министерски съвет. И сега обаче се водят диалози.

" Ако до края на април мине през Народно събрание, пускаме писмата, водим диалози, нас ни търсят, наясно сме горе долу ", разяснява Каракачанов. " Но желая хората да спокойни, че разлика от други покупки в армията, скъпи и стоящи по хангарите, този път тези пари няма да отидат напразно ", добави военният министър.

3 милиона лв. е цената на плана за рационализация на полигон Црънча на специфичните сили, сподели още в Пловдив министърът на защитата, представен от МО.

Той участва на тържествата, отдадени на 75-тата годишнина от сформирането на Парашутната тайфа и основаването на българските сили за специфични интервенции.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР