Снимка УикипедияАдминистрацията на президента Доналд Тръмп предлага мита върху вноса

...
Снимка УикипедияАдминистрацията на президента Доналд Тръмп предлага мита върху вноса
Коментари Харесай

Тръмп готви мита върху европейския внос за 11 млрд. долара

Снимка Уикипедия

Администрацията на президента Доналд Тръмп предлага мита върху вноса от 11 милиарда $ от Европейския съюз. Според управляващите във Вашингтон мярката е оправдана поради дотациите на блока за самолетната компания Airbus, осведоми Bloomberg, представен от banker.bg.

``
реклама

При издаването на листата, който включва артикули, вариращи от реактивни самолети и пътнически хеликоптери до сирене, вино, скиорски костюми и мотоциклети, администрацията на Съединени американски щати цитира констатацията на Световната комерсиална организация (СТО), че помощта за Airbus „ неведнъж “ е причинявала „ неподходящи последствия за Съединени щати. "

Службата на комерсиалния представител на Съединени американски щати (USTR) съобщи в своето изказване в понеделник вечерта, че държавното управление на Тръмп незабавно ще стартира развой според раздел 301 от Търговския закон от 1974 година, с цел да „ разпознава продуктите на Европейски Съюз, към които могат да се ползват спомагателни мита, до момента в който Европейски Съюз не отстрани тези дотации “.

От службата на Лайтайзър обявиха, че окончателният лист и размерът на глобите няма да бъде финализиран преди да стане ясно решението на СТО за размера на вредата, нанесена от европейските дотации.

Митническите цени, които настъпват, откакто СТО постанови през май, че Airbus е получил нелегално финансиране за своите модели A380 и A350, които свиват продажбите на Boeing, ще бъдат осъществени едвам откакто СТО даде това решение през лятото, отбелязва администрацията.

Промяната в Съединени американски щати е провокативна по редица фронтове. Вашингтон съобщи, че ще наложи митата по същия предходен търговски статут, който е употребявал, с цел да оправдае митата върху Китай през миналата година.

Заплахата идва тъкмо когато членовете на Европейски Съюз са в заключителните стадии по договаряне мандата на Европейската комисия. Нейният изпълнителен орган би трябвало да стартира договаряния за индустриални мита с администрацията на Тръмп. Следователно новото деяние може в допълнение да усложни взаимоотношенията посред им.

Предложените ограничения са относително незначителни спрямо продължаващата комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, в която двете страни са наложили мита, към 360 милиарда $, на артикули през последните девет месеца. Отбелязва се обаче и забележителна ескалация на напрежението с Европейски Съюз, която е въвела репресивни мита върху 2,8 милиарда евро (3,2 милиарда долара) от вноса на Съединени американски щати след комерсиалните ограничавания на Тръмп за задгранична стомана и алуминий.

Робърт Лайтхизер, търговски представител на Съединени американски щати, съобщи в изказване в понеделник вечерта, че Съединени американски щати са изгубили самообладание с това, което в този момент е една от най-продължителните саги на СТО. " Този случай е в правосъден развой 14 години и е пристигнало времето за деяние ", сподели още той. Но също по този начин алармира, че администрацията желае да спре въпросните дотации от Европейски Съюз, които Boeing и Съединени американски щати дават на Airbus поради несправедливото преимущество на високо конкурентния интернационален пазар на пътнически самолети.

" Нашата последна цел е да реализираме съглашение с Европейски Съюз за преустановяване на всички несъвместими със СТО дотации за огромни цивилен самолети ", добави той. " Когато Европейски Съюз приключи тези нездравословни дотации, спомагателните мита от Съединени американски щати, наложени в отговор, могат да бъдат отстранени. "

В изказване Боинг съобщи, че компанията „ поддържа комерсиалния представител на Съединени американски щати и неговия екип в продължаващите им старания за равнене на изискванията на международния пазар на въздухоплавателни средства ”.

Предложените цени идват съвсем 15 години откакто Съединени американски щати първо се оплакаха на СТО, че Airbus се възползва от милиарди долари противозаконни дотации. Противоположният развой от страна на Европейския съюз към момента се проправя през комерсиалния съд, който предишния месец откри, че към 325 млн. $ данъчни облекчения, предлагани от щата Вашингтон на Boeing, са противозаконни.

Airbus не отговори на настояванията за коментар.

През предходната година Европейски Съюз съобщи, че СТО е отхвърлила предизвикването на Съединени американски щати за по-голямата част от поддръжката за производителя - в това число поддръжката за най-продаваните серии A320 - и че ще предприеме бързи дейности, с цел да подсигурява спазването на решението.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР