Снимка: Трафик НюзСилен сняг вали само на 30 километра от

...
Снимка: Трафик НюзСилен сняг вали само на 30 километра от
Коментари Харесай

Прогнозата на синоптиците се сбъдна, на места вече натрупа сериозно

Снимка: " Трафик Нюз "

Силен сняг вали единствено на 30 километра от Пловдив. Хижа Здравец към този момент се снабди с нова бяла завивка. Подобна е обстановката и на Пампорово, написа TrafficNews.bg.

Снеговалежи с спирания в зимните курорти край Пловдив се чакат до понеделник. За 21 области е оповестено предизвестие за мощен вятър, сняг и поледици.



Кодът е в действие за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали и Хасково. При тази тази степен на предизвестие хората би трябвало да бъдат деликатни за летящи във въздуха предмети, както и за съществуването на за обширни области със сняг и/или лед на пътя. През неделния ден в Пловдив се чака мощен дъжд от дъжд и сняг. Температурите ще се ниски сред 1 и 7 градуса.

Междувременно от пътната организация предизвестиха водачите да се въздържат от пътувания тази нощ поради изобилния снеговалеж. Прогнозата на метеоролозите е, че в нощта на събота против неделя в тези елементи от страната и във високопланинските региони дъждът ще минава в сняг. Възможни са виелици и снегонавявания от плевел североизточен вятър. Шофьорите, на които им следва пътешестване, е належащо да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “, оповестяват от АПИ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР