Снимка: The Huts Group Тревожна тенденция Мотивацията на инициаторите е да

...
Снимка: The Huts Group Тревожна тенденция
Мотивацията на инициаторите е да
Коментари Харесай

Понякога е полезно да си цъкаш в телефона: Как се пише? подготвя зрелостниците в социалните мрежи

Снимка: The Huts Group

Тревожна наклонност

Мотивацията на основателите е да оказват помощ да се преодолее непрестанно падащото ниво на просветеност у младежите. Миналата година бе регистриран най-ниският междинен триумф, откогато има наложителни матури по български език и литература. За пръв път резултатът слезе под 4,00. Слабите оценки са съвсем 18% и в случай че наклонността се резервира, скоро междинният триумф ще стане в действителност междинен (3), обръщат внимание те.

Сайтът " Как се написа? " е най-популярният онлайн указател за правописа, пунктуацията и граматичните правила в българския език. Проблемът е, че тези, които се нуждаят най-вече от помощта му, не го посещават, с изключение на в последния миг, когато към този момент е късно. Затова, щом поколението Z не отива при планината, планината ще отиде при него, дават обещание уредниците. Тийнейджърите, които по този начин или другояче съгласно възрастните непрестанно " си цъкат на телефона " и " висят в обществените мрежи " вместо да учат, в този момент могат да употребяват тъкмо обществените мрежи, с цел да се приготвят за финалните изпити.

Снимка: The Huts Group

" По-добре е там, където младежите прекарват огромна част от времето си, някой да им оказва помощ и да ги направлява ", изяснява Павлина Върбанова. Тя добавя, че с цел да стане това, би трябвало езикът и тематиките да са близки на хората в ученическа и студентска възраст. 

В същото време изниква фундаменталният въпрос по какъв начин да приказваме на един език, тъй като се вижда все по-голяма разлика сред сленга на младежите, професионалните жаргони, които постоянно стъпват на британския език, и книжовната норма. Това е и един от проблемите, към който насочва надписът на акцията " Животът няма " аУтокорект ".

От една страна, е увещание, че знанията са значими и в случай че в мрежата има коригираща стратегия, която да ни показва грешките, в същинския живот не е по този начин. Така че, с цел да се оправим с провокациите на действителността, би трябвало да изградим у себе си сериозна основа от компетентности и умения. От друга страна, самата приложимост измежду млaдежите на " аУтокорект " е нерегламентирана от Официалния правописен речник, а на български език редовно се образуват комплицирани съществителни с първа част " авто- " - кратко от " автоматизиран ".

Снимка: The Huts Group

С анкетите, които се организират на платформата на " Как се написа? ", се откриват и статистически закономерности, свързани с пропуските в образованието по граматика и правопис на родния език. 32 на 100 от участвалите в допитването да вземем за пример не владеят разпоредбите за приложимост на бройната форма, а 71% не се оправят с пунктуацията.

" Екипът зад акцията се майтапи, че тръгваме на Първия правописен поход , само че упоритостта ни е напълно сериозна - в оставащото време до матурата да помогнем на зрелостниците да покачат междинния триумф и 2024-та да е годината, в която отрицателната наклонност да се пречупи ", споделя Иван Ланджев. Той е безапелационен, че в тази безрадостна обстановка въпросът " Как се написа? " е към този момент не просто настоящ, а наложителен.

До 17 май, когато ще се организира матурата по БЕЛ, на страницата на " Как се написа? " в Threads, всеки ден ще бъдат оповестени правила и въпроси по формата на ДЗИ. Съдържанието ще бъде съобразено с настоящите за зрелостниците тематики, с цел да не им се коства непознато или прекомерно нереално, а подготовката да става незабелязано.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР