Снимка: ТАССКонгресът на сирийския национален диалог започна днес в Сочи,

...
Снимка: ТАССКонгресът на сирийския национален диалог започна днес в Сочи,
Коментари Харесай

Турция представлява на конгрес в Сочи сирийската опозиция

Снимка: ТАСС

Конгресът на сирийския народен разговор стартира през днешния ден в Сочи, Русия, без някои от опозиционните групи, които в последния миг не харесаха оформлението на залата, съобщи ТАСС. Те се наскърбиха, че на летището и в залата са сложени плакати със знамето на сирийския режим. Арабски, тюркменски и кюрдски представители отхвърлиха да вземат участие и рецесията бе преодоляна, откакто Анкара предложи да ги придставлява на конгреса. Особено гневни бяха тюркмените, които отхвърлиха да изоставен чакалнята на летището.
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу беседва два пъти с съветския си сътрудник Сергей Лавров, който одобри компромисното предложение на Анкара. Така конгресът стартира с два часа забавяне. От сирийска страна са записани 1500 участници, които би трябвало да се схванат за съставяне на конституционна комисия и да одобряват заключителна декларация с насоки за излизане от сирийския спор. Началото бе обещано от старейшината на форума Мухамад Хасан ал Каля, който е глава на Сирийския търговски съюз. Той се разгласи против външната интервенция, тъй като по думите му „ единствено синовете и дъщерите на Сирия могат да дефинират ориста на своята татковина “.
След встъпителната част залата бе напусната както от публицистите, по този начин и от задграничните наблюдаващи. Конгресът не анулира женевските договаряния под егидата на Организация на обединените нации за преустановяване на 7-годишната сирийска революция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР