Снимка СтрумаСтотици членове и симпатизанти на ДПС от Благоевградска област

...
Снимка СтрумаСтотици членове и симпатизанти на ДПС от Благоевградска област
Коментари Харесай

Радослав Ревански: Аз обичам Ахмед Доган, той е част от моето семейство

Снимка " Струма "

Стотици членове и симпатизанти на Движение за права и свободи от Благоевградска област се стекоха край плаж „ Росенец ” при летните сараи на почетния ръководител Ахмед Доган, където в събота се събраха хиляди протестиращи, които откликнаха на апела за всеобщо плажуване на морската линия край лятната резиденция

 Заплахата против Доган активизира структурите на партията в главните райони Кърджали, Гоце Делчев и Белица и те отпътуваха още в петък за Черноморието, с цел да подават своята поддръжка и обич към почетния си ръководител. Това споделя Яна Йорданова за вестник " Струма ". От Югозапада най-вече са били поддръжниците от община Белица отпред с кмета на дребната община Радослав Ревански. От там са отпътували към 60 души. Кметът на Гърмен Феим Иса също провежда хора от южната община. На мястото бе и евродепутатът Илхан Кючук, български депутати и кметове. До съществени конфликти по време на митинга не се стигна, само че опити за провокации от страна на протестиращите имаше. Това показа Радослав Ревански. По думите му митингът не е бил ориентиран съответно към Ахмед Доган, а срещу системата в страната като цяло.

„ Ударът върху Ахмед Доган е удар върху всеки един от нас. Аз съм отишъл там не на плаж. Аз обичам Ахмед Доган, той е част от моето семейство, както е част и от фамилиите на всички стотици хиляди български жители, които го поддържат. В Белица аз съм Ахмед Доган, сътрудника в Шумен – той е Ахмед Доган, а елементарният човек е част от нашите фамилии ”. Така кметът на Белица онагледи реакцията на членовете на младежкото Движение за права и свободи, които са съставлявали към 90% от стеклите се на място партийци. Радослав Ревански не скри, че точно той е основател за пътуването на локално равнище, а за самия ден на митинги описа:

 
„ Имаше опити за провокации от страна на протестиращите, само че всичко мина умерено. Моят зов беше и към нашите симпатизанти, и към другите да покажем почитание един към различен. Ние не сме отишли на плаж и това беше видно за всички, а сме отишли да заявим своята поддръжка и любов към господин Доган. Ще си разреша да бъда неделикатен – когато към този момент протестиращите бяха пробили кордона, влязохме в спор с моето персонално присъединяване и имахме спор „ за “ и „ срещу “ свободното плажуване. Първоначално те споделиха, че са пристигнали на плаж, и аз ги приканих да бъдат по-честни. Признаха, че е по този начин, и споделиха, че са пристигнали да заявят позицията си срещу системата. Чуха се доста хули по адрес на премиера и други политици. Накрая се оказа, че имаме доста общи хрумвания, и даже запяхме дружно химна. Много от хората споделиха, че ме познават от изявленията с мен по малкия екран, и даже ми споделиха: „ Ние ще ви предлагаме за министър председател като един сполучлив кмет ”. Разговорът потегли и в тази посока и от едно такова напрежение стигнахме до напълно друго равнище на диалог, и аз ги поканих да дойдат на посетители в Белица “, описа Радослав Ревански.

На място кметът на Белица персонално се е срещнал и разговарял с Ахмед Доган, който е изказал признателност за поддръжката.

„ Лично се видяхме с г- н Доган, поздравих го от името на Белица, на цялата област, и заявих, че го вършим от обич и почитание ”, сподели още Ревански.

За поруганото българско знаме той осъди дейностите на охранителите от НСО, като съобщи: „ Никой няма право да хвърля по този начин българското знаме. Аз бях през целия ден завит с българския трибагреник, с цел да покажем на хората, че обичаме страната ”, сподели още Ревански.

Относно доброволния отвод на Ахмед Доган и Делян Пеевски от защита градоначалникът изрази вяра, че няма да им се случи нищо неприятно.

„ Не ми се мисли какво може да се случи, в случай че нещо стане с тях. И двамата са значими за страната, щом имат стотици хиляди поддръжници. Както споделих и пред ваши сътрудници, това ги прави невероятни. " А по отношение на употребената защита Ревански разясни, че когато е счетено, че има заплаха за личността на някого и този човек е важен, се назначава защита и без тяхното единодушие.

Той дефинира някогашния правосъден министър Христо Иванов и поддръжниците му като провокатори. „ Вчера споделих и на тези сътрудници: „ Аз почитам вашата позиция, тя не съответствува с моята, само че я почитам. Защо сте пристигнали на частен парцел да вършиме провокация? Ако сте недоволни от кмета, от регионалния шеф, от премиера, от президента, си има публични държавни здания и това се прави там ”. Не всички са спокойни като мен, можеше да стане доста неприятно ”, сподели още Ревански и посочи, че денят на митинга съответствува с 30-ата годишнина от събитията в Сребреница по време на гражданската война в Босна и Херцеговина, където са избити над 8000 босненски мюсюлмани. Той бе безапелационен, че такова нещо поради провокации не трябва да се позволява, и посочи, че казусът там е зародил от една женитба.

По думите на Ревански към 5000 са били последователите и симпатизантите на Движение за права и свободи от цялата страна, които са се стекли край „ Росенец ” в събота в поддръжка и отбрана на почетния ръководител. Пътуването е било на лични разходи, като всеки се е провел самичък.

Специално за хората от Белица той показа, че са организирали един тип тимбилдинг с две нощувки в хотел в Слънчев бряг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР