Снимка Струма.бгДесетина били кучетата, които нападнаха майка с малко дете

...
Снимка Струма.бгДесетина били кучетата, които нападнаха майка с малко дете
Коментари Харесай

Младата майка с малко детенце, нападната от глутница кучета, разказа за ужаса

Снимка Струма.бг

Десетина били кучетата, които нападнаха майка с малко дете в количка през вчерашния ден сутринта в дупнишкия квартал „ Бистрица “. Това съобщи струма.бг. Случайно минаващи мъже ги избавили и по знамение не се стигнало до огромна покруса. 

Младата майка Снежана Станкова извела с количката на разходка детето, което е на годинка и осем месеца, по същото време на прилежащата улица, която е покрай бензиностанцията в квартала, се появила глутница от десетина кучета – от дребни палета до едри животни. Те почнали да лаят свирепо и да налитат към майката и детето.

``
реклама
Снежана Станкова описа за преживения смут.

„ Изведох на разходка детето с количката, до момента в който към момента не е станало горещо. Минавайки по улицата до бензиностанцията, ни налетяха десетина кучета. Изпаднах в потрес. Опитах се да ги прогоня, само че те вместо да избягат, се нахвърлиха върху нас. Пищях от смут. Детето се изплаши и изпадна от количката. Докато го бранех, едно от кучетата ме захапа за роклята откъм гърба. Голям потрес и смут! Крещях с цяло гърло за помощ. Добре че група мъже, които инцидентно станаха очевидци на нападението, се притекоха на помощ и ни избавиха. Не желая да мисля какво щеше да се случи, най-лошото… Живеещи на улицата наизскачаха от къщите си и ни донесоха кой вода, кой успокояваше детето. Извадихме шанс. Няма ли община, няма ли кой да прибере бездомните кучета? ”, попита шокираната от преживения смут майка.

Живеещи на улицата споделиха, че в жк “Бистрица ” има и други глутници, които се движат свободно, изключително вечерно време, когато разхлади. Хората ги е боязън да минат покрай тях, тъй като се нахвърлят. “Чувстваме се като заложници на кучетата. Като излизаме в квартала, се озъртаме дали отнякъде няма да изскочат, доста фамилии отглеждат домашни любимци, някои в един миг не желаят да се грижат за тях и се отървават, като ги изхвърлят на улицата. Животните стартират да скитат, гладуват, озверяват и атакуват. Кучетата са завладяли остаряла сграда на улицата. Никой не може да ги изгони ”, разясниха живеещите там. Те започнаха събирането на подписка против бездомните кучета, която ще внесат в общината.

На място бяха пристигнали екипи на полицията и Спешен център – Дупница. Детето се е отървало единствено с леко охлузване от рухването. Майката е в потрес, само че кучетата не са съумели да я ухапят.

От няколко седмици в обществената мрежа поданици на жк “Бистрица ” пускат фотоси и мнения, че глутници се движат в комплекса и е рисково за живеещите.

По мотив случая с кучетата от пресцентъра на общината в Дупница съобщиха: “След подаден сигнал за нападнати майка и дете в жк „ Бистрица ”, пред бл. 4, от 112 към община Дупница на място незабавно са пристигнали чиновници от отдел “Екология ”. Животните ще бъдат хванати и обработени в приюта, работещ по програмата за преодоляване популацията на безстопанствени кучета ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР