Снимка: стопкадър NOVAДа заповядат ГЕРБ и да се договорим как

...
Снимка: стопкадър NOVAДа заповядат ГЕРБ и да се договорим как
Коментари Харесай

Кирил Петков и Атанас Атанасов: „Разчитаме, че бизнесът ще застане на нашата страна, за да махне оковите“

Снимка: стопкадър NOVA
Да заповядат ГЕРБ и да се договорим по какъв начин ще променим конституцията по този начин, че основният прокурор и прокуратурата да бъдат ефикасни. Тази покана насочи към тях съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов. Той и съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков бяха в студиото на Нова тв.

Двамата обясниха, че са дружно в студиото, тъй като ще бъдат един до друг в 23-и МИР в София. Там Петков е лидер, а Атанасов ще е втори. Няма да го разделяме на първи и втори, дружно сме, изясни водачът на ДСБ.

„ Късно нощес се реши – лидер съм на листата в Кърджали, на драго сърце отивам там, би трябвало да водим и там борбата “, съобщи ген. Атанас Атанасов от „ Демократична България “.

„ В листата там ще има доста мощни кандидатури и от турската общественост “, добави съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

„ Имаме доста мощна гражданска квота. Мартин Димитров и Георги Ганев са на челни позиции “, добави той. „ Димитров ще е лидер в Русе. Ганев е втори в Благоевград, където локалният водач на ДСБ даже се отхвърли и отстъпи в името на по-голямата идея “, разчувства се Атанасов.

„ Не сме 1+1, а сме 3+3. Към нас през днешния ден се причисляват и две аграрни партии – Български земеделски народен съюз и Обединени земеделци. Над 100 цивилен организации се причисляват и подписаха нашата Книга на идеята. Става като едвам лавина, където всички към този момент схващат, че няма избавител. Не сме в ролята на жертва, всичко зависи от нас “, изясни Кирил Петков.

„ С нашата положителна и ясна стратегия имам вяра, че ще сме първа политическа мощ. И второ – ще бъде доста скъпо, в случай че някой не ни поддържа “, добави той.

„ Имаме упоритостта да убедим хората да ни поддържат, с цел да променим нещата. Основното е борбата с корупцията, която задушава институциите и органите не работят, хората го схващат и виждат, изключително бизнесът, и разчитаме той да ни поддържа “, добави Атанас Атанасов.

„ Вярвам и съм безусловно сигурен, че ще бъдем първа политическа мощ и ще имаме над 121 депутата. Имаме доста изчистена и ясна стратегия и политики ориентирани към хората “,  сподели Кирил Петков.

„ Голяма част от социологическите изследвания са финансирани от Бойко Борисов. Кампанията в този момент стартира и ние ще се опитаме да убедим хората, че желаеме да водим страната напред. Разчитаме, че бизнесът ще застане на нашата страна, с цел да махне оковите “, съобщи ген. Атанасов.

Попитан, в случай че социолозите са прави и след изборите се окажем в обстановка на паритет, могат ли да си партнират с ГЕРБ, Петков съобщи, че такава заплаха няма.

„ Ние ще сме първа политическа мощ. Ясно е, че другите политически сили би трябвало да се реформират. Не е обикновено 8 от 10 най-корумпирани да са в България. На хората им омръзна да се караме. Имаме ясни политики, ясни цели и ги слагаме в Народното събрание. Който желае България да върви напред, да гласоподава “, сподели той.

Двамата разясниха и следствието на европрокуратурата в няколко ТЕЦ-а у нас.

“ТЕЦ “Брикел ” ни сподели още веднъж, че имаме огромен проблем с правосъдната система. Не е обикновено единствено да разчитаме на европрокуратурата за схемите в енергетиката и на американското държавно управление да ни демонстрира, че 8 от най-корумпираните хора в Европа са у нас, а българската прокуратура единствено да стои там като безмълвен очевидец. Не може да разчитаме единствено на външните сили. Време е да сменим този модел ”, безапелационен бе Петков.

Приоритети на новата коалиция са Шенген, влизане в еврозоната и здравна промяна.

“С тази положителна стратегия, имам вяра, че ще сме първи. Ще бъде доста скъпо за всеки, който не я поддържа ”, сподели експремиерът.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР