снимка: StarlinkЦелта на проекта Starlink е да осигури високоскоростен широколентов

...
снимка: StarlinkЦелта на проекта Starlink е да осигури високоскоростен широколентов
Коментари Харесай

Гърция ще ползва космическия интернет на Мъск още догодина

снимка: Starlink

Целта на плана Starlink е да обезпечи високоскоростен широколентов достъп до интернет на жителите на региони на планетата, където той е обезсърчителен, безценен или липсва въобще, предава digital.bg.

Първоначалната услуга на Starlink ще коства $99 на месец, плюс $499 предплатени разноски за поръчка на Starlink Kit, съгласно екранни фотоси от имейлите, на които се позовава .

Космическата компания на американският бизнесмен Илън Мъск - SpaceX, ще пусне услугата си за сателитен интернет под името Starlink в прилежаща Гърция през първото тримесечие на 2021 година. Това оповестява локалното издание Kathimerini, представени от money.bg.

Според отчет, представен от медията, от американския водач са се свързали с гръцката отраслова комисия, която се занимава с контролиране на телекомуникационния бранш, като и с държавното управление, с цел да може да получи нужния за активността си лиценз.

Навлизането на компания като Starlink на гръцкия пазар на интернет услуги евентуално ще докара до радикална смяна в него, като компанията е да се трансформира в интернационален водачи в този сегмент.

От друга страна остарялата инфраструктура и по-бавната скорост на интернета в доста от частите на Гърция продължава да бъде проблем.

От Kathimerini показват, че се чака услугата, предлагана от американската компания, да бъде с към 20% по-скъпа от цените на локалните компании. Сателитният интернет обаче подсигурява 100% покритие със скорост до 150 мегабайта в секунда.

Starlink е една от основните действия, с които се занимава галактическата компания SpaceX. Компанията стартира да изстрелва спътници за интернет покритие през 2018 година, като до момента има над 950 такива, изпратени в земната орбита.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР