снимка: StarlinkЦелта на проекта Starlink е да осигури високоскоростен широколентов

...
снимка: StarlinkЦелта на проекта Starlink е да осигури високоскоростен широколентов
Коментари Харесай

Последни подробности за качеството на космическия интернет на Мъск

снимка: Starlink

Целта на плана Starlink е да обезпечи високоскоростен широколентов достъп до интернет на жителите на региони на планетата, където той е обезсърчителен, безценен или липсва въобще, предава digital.bg.

Първоначалната услуга на Starlink ще коства $99 на месец, плюс $499 предплатени разноски за поръчка на Starlink Kit, съгласно екранни фотоси от имейлите, на които се позовава .

Първите у частници в бета тестванията на сателитния интернет, предлаган от  Starlink – един от огромните планове на Илон Мъск,  са удовлетворени от скоростта и качеството на връзката.

В края на октомври Starlink стартира тестови тествания на своята услуга. Членовете на програмата Better Than Nothing Beta, които би трябвало да закупят цялото наземно съоръжение от Starlink за $499 и по-късно да заплащат месечна абонаментна такса от $99, оповестяват за ненадейно положително показване на .

В полемика в Reddit потребителите означават, че междинната скорост на достъпа е над 150 Mbps, макар че самата компания дава обещание от 50 до 150 Mbps. В същото време нито преваляванията, нито студеното време оказват доста въздействие върху скоростта на връзката – в противен случай, бета тестерите акцентират, че понижаването на температурата на въздуха усилва скоростта.

Според обява на Business Insider, в студено време скоростта на сателитния интернет нараства приблизително с 20 Mbps. Най-бързата скорост на евакуиране – 208,63 Mbps – е записана в Сиатъл.

Терминалите за приемане на сигнал, конфигурирани на улицата, се оправят даже и при лек сняг. Повърхността на електрониката се загрява задоволително, с цел да разтопи снега, но  намалява при значителни снеговалежи. Един от потребителите на Starlink оповестява, че при снежна стихия скоростта е спаднала до 20-30 Mbps, само че с края на преваляванията всичко се е върнало към предходните си стойности.

 предвижда изродяване на мрежа от над 11 хиляди компактни спътника в ниска земна орбита. Те ще поддържат връзка с базови станции и клиенти на повърхността в Ku, Ka и V радиочестотни ленти (2-18, 26,5-40 и 40-75 GHz).

В приключения си вид  ще обезпечи високоскоростен (спрямо настоящите сателитни информационни мрежи) достъп до интернет със закъснения по-малки от 15 милисекунди, защото сред всички спътници ще бъде построен лазерен канал за връзка.

Всеки спътник на Starlink е планиран да работи най-малко пет години и е оборудван със лични електрореактивни мотори за ориентировка и поддържане на орбитата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР