снимка: StarlinkЦелта на проекта Starlink е да осигури високоскоростен широколентов

...
снимка: StarlinkЦелта на проекта Starlink е да осигури високоскоростен широколентов
Коментари Харесай

Космическият интернет на Мъск ще заработи и в Австралия

снимка: Starlink

Целта на плана Starlink е да обезпечи високоскоростен широколентов достъп до интернет на жителите на региони на планетата, където той е обезсърчителен, безценен или липсва въобще.

Първоначалната услуга на Starlink ще коства $99 на месец, плюс $499 предплатени разноски за поръчка на Starlink Kit, съгласно екранни фотоси от имейлите, на които се позовава .

В уеб пространството се появяват от ден на ден фотоси на разопакованите комплекти за работата със сателитната мрежа  и скрийншотове, показващи скоростта на връзката. Почти всички консуматори, тестващи бета версията на тази система са в цялостен екстаз, написа kaldata.com. SpaceX към момента не е разгласила статистиките по броя консуматори, които тестват бета версията на Starlink, само че Илън Мъск проясни обстановката, като сподели в своя Twitter акаунт, че през тази седмица предложения за включване ще получат още няколко хиляди души. И още, стана известно, че  третата страна, в която ще стартира работа Starlink, с изключение на Съединени американски щати и Канада, ще бъде Австралия .

През първата седмица на бета тестванията броят на включените към Starlink консуматори също бе няколко хиляди. Тоест, в случай че SpaceX всяка седмица прибавя от 3 до 5 хиляди души, то го края на годината това ще бъдат от 30 до 50 хиляди клиента. Едва ли те ще бъдат повече, тъй като компанията управлява и гладко усилва натоварването на своята сателитна мрежа.

Но това значи, че към края на годината Starlink ще стартира да осъществя доходи от $3 до $5 милиона, което е един превъзходен финансов параметър за банките, които решат да се включа във финансирането на този план.

Към сегашен ден SpaceX изведе в орбита съвсем 900 спътника за Starlink, като техният брой би трябвало да доближи 42 000. Компанията  потребителите, че първоначално скоростта на връзката ще бъде от 50 до 150 Mb/s, само че Business Insider заяви, че при множеството консуматори тя доближава 174 Mb/s.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР