Снимка: South African Police Service Полицията в южноафриканския град Кейптаун разпространи

...
Снимка: South African Police Service
Полицията в южноафриканския град Кейптаун разпространи
Коментари Харесай

Ето ги убийците на Къро. Полицията в РЮА поиска помощ в издирването им

Снимка: South African Police Service

Полицията в южноафриканския град Кейптаун популяризира фотосите на двама мъже, обвинени за присъединяване в убийството на българския предприемач Красимир Каменов-Къро и прикани жителите за помощ, оповестиха локалните медии.

 

Говорителката на полицията Анелисиве Маняна разяснява пред публицисти, че проверяващите се надяват обществеността да им помогне да проследят придвижването на двамата обвинени след четворното ликвидиране. 

 

" Според данните досега след престъплението в Констанция, шестима обвинени са били видяни да бягат от местопроизшествието с два автомобила - наследник " Хюндай " и бял " Фолксваген Голф GTI. По-късно двама души са забелязани под мост на N1, като са карали бял " Фолксваген Пасат " и същият " Фолксваген Голф " от мястото на престъплението ", добави Маняна.  

 

55-годишният Красимир Каменов-Къро и още трима души - брачната половинка му, детегледачката им и охранител, бяха убити от незнайни мъже в къщата им в влиятелния квартал Констанция в Кейптаун два месеца откакто от българската прокуратура повдигнаха задочно обвиняване против оповестения за търсене предприемач. От полицията в южноафриканския град оповестиха, че сигналът за четирите тела е подаден към 8.20 часа на 25 май 2023 година

 

" Става дума за извънредно известни лица от ъндърграунда. Той (бел. ред.: оповестеният за търсене Къро) е едно от знаковите лица на прехода, един от последните мохикани ", разяснява тогава зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. 

 

Съседите на Каменов не са чули никакъв звук, макар че портата на къщата е съборена и наподобява по този начин, като че ли през нея е минал мощен автомобил. Ръцете на три от жертвите - брачната половинка на Къро, гледачката и гардът, са били с белезници и зад гърбовете им, а ръцете на самия предприемач са били овързани със свински опашки. Красимир Каменов е разстрелян от упор. Предполага се, че оръжието на нападателите е било със заглушител.

 

Трите деца на Къро и манекенката Гергана Кочанова, които са 8, 11 и 13 години, са се избавили на косъм от изтезанието в дома им в ЮАР. Те са посещавали българско образователно заведение в Кейптаун и били на занятия по време на убийствата.

 

Разпространените фотоси от южноафриканската полиция са от камери за видеонаблюдение. Отбелязаните дата и час са – 25 май 2023 година, 10.17 часа – или два часа след четворното ликвидиране.

 

Единият обвинен е тъмнокож, облечен с червени панталони, бяла тениска и черно яке с надписи. Другият е със сини дънки и тъмна блуза. Според следователите двамата може да разполагат с улики, които да разкрият повода за изтезанието.

Снимка: South African Police Service

Източник: dir.bg

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР