Снимка: Роскосмос, ФБРакета Союз излетя от космодрума Восточни в Далечния

...
Снимка: Роскосмос, ФБРакета Союз излетя от космодрума Восточни в Далечния
Коментари Харесай

Ракета Союз излетя с 36 британски телекомуникационни и интернет сателита

Снимка: Роскосмос, ФБ

Ракета " Союз " излетя от космодрума " Восточни " в Далечния изток на Русия с 36 английски телекомуникационни и интернет спътника, заяви галактическата организация " Роскосмос ", представена от " Франс прес ".

OneWeb, компания със седалище в Лондон, работи за довеждане докрай на построяването на съзвездие от спътници в ниска орбита, осигуряващи усъвършенствана широколентова интернет връзка и други услуги за страни по света.

Компанията се конкурира с милиардерите Илън Мъск и Джеф Безос в конкуренцията за обезпечаване на бърз интернет посредством спътници за затънтените региони на света.

Снимки, оповестени от съветската галактическа организация " Роскосмос ", демонстрираха ракетата " Союз " да излетява против мъгляво небе тази заран в 7:14 ч. локално време (01:30 часа българско).

" Всички спътници са сполучливо сложени в целеви орбити и са взети под надзор на клиентите ", се споделя в изказването на " Роскосмос ".

" Успешна задача! ", написа OneWeb в " Туитър ".

Британската компания възнамерява нейната световна комерсиална интернет услуга да проработи до идната година, подкрепена от към 650 спътника.

Изстрелването в понеделник беше третата партида от неговите спътници, изведени в орбита от Русия, като по-ранните изстрелвания от космодрума " Восточен " с по 36 спътника се състояха предишния месец и през декември.

Първите шест спътника на OneWeb също бяха изстреляни от съветска ракета " Союз ", изхвърчала от галактическия център в Куру във Френска Гвиана през февруари 2019 година

Миналата година компанията пусна още 68 от стартовата площадка на Байканур в Казахстан.

Стартовата площадка " Восточен " е един от най-важните съветски галактически планове, предопределен да понижи зависимостта от галактическия център Байконур, който Москва сега наема от Казахстан.

Проектът непрекъснато изостава от графика, като градежът му е засенчен от години от голям брой несъгласия, в това число корупция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР