Снимка: Ролан Гарос, ТуитърРафаел Надал доказа за пореден път, че

...
Снимка: Ролан Гарос, ТуитърРафаел Надал доказа за пореден път, че
Коментари Харесай

Надал триумфира за 13-ти рекорден път на Ролан Гарос и се изравни с Федерер по титли от Големия шлем

Снимка: Ролан Гарос, Туитър

Рафаел Надал потвърди за следващ път, че няма кой да го победи на Ролан Гарос.

Испанецът взе рекордна купа в Париж и  изравни върха на Роджър Федерер от 20 трофеи от Големия шлем.

Надал разруши международния номер 1 Новак Джокович с 6-0, 6-2, 7-5 във финала на Ролан Гарос и завоюва трофея в Париж за 13-ти рекорден път в кариерата си, написа.
Испанският тенисист изигра един от най-хубавите мачове в цялата си кариера, с цел да господства изцяло против Джокович, за който това бе първа загуба от игра през цялата година след 37 победи и 1 служебно проваляне на Откритото състезание на Съединени американски щати досега. От самото начало Надал играеше нападателен и на процедура непогрешим тенис, като не оставяше никакви шансове на своя противник. Рафа не даде нито един гейм на противника си в първия сет, а във втората част сърбинът съумя да стигне единствено до два гейма. Левичарят от Майорка записва едвам шест непредизвикани неточности в първите две част, до момента в който Джокович сбърка цели 30 пъти. Лидерът в международната класация бе покрай цялостна злополука, откакто позволи пробив в самото начало на третия сет, само че въпреки всичко Джокович сподели темперамент и съумя да върне пробива и да поведе с 5-4. Превъзходството на Надал обаче бе явно и той взе три следващи гейма, затваряйки мача с ас след два часа и 41 минути.
" Да печеля още веднъж тук е освен това от фантазия, извънредно благополучен съм, всички знаят, че това е най-важният корт в кариерата ми, имал съм толкоз специфични моменти тук ", показа международният номер 2 Рафаел Надал, откакто завоюва 13-та купа от Ролан Гарос с безапелационна победа над Новак Джокович в три сета във финала.

" Поздравявам тима на Новак и неговото семейство. Страхотна година за теб, това, което ти правиш за тениса, е нещо доста особено. За мен е наслаждение да споделям корта с теб. Надявам се да продължа да се изправям против теб на корта в идващите години ", разяснява Надал на церемонията по награждаването.

" Благодаря доста на всички, които вършат допустимо да се организира тази шампионат. Това са доста тежки времена за всички и ние сме късметлии, че можем да играем обичания си спорт. Благодаря на Ролан Гарос, че поддържа нашия спорт в тези доста сложни времена ", добави той.

" Искам да благодаря на моя екип и на околните ми, доста от които нямаше по какъв начин да дойдат тази година. Да печеля още веднъж тук е освен това от фантазия, извънредно благополучен съм, всички знаят, че това е най-важният корт в кариерата ми, имал съм толкоз специфични моменти тук. Намираме се в доста тежък интервал, не мога да чествам успеха по естествения метод, само че въпреки всичко благодаря доста. Надявам се след няколко месеца, когато се върнем тук да можем да се любуваме на мачове пред цялостни трибуни ", сподели още Надал.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР