снимка Радан Кънев, фейсбукБойко Борисов и правителството му се провалиха

...
снимка Радан Кънев, фейсбукБойко Борисов и правителството му се провалиха
Коментари Харесай

Радан Кънев: Борисов се провали с ваксините

снимка Радан Кънев, фейсбук

Бойко Борисов и държавното управление му се провалиха във връзка с имунизацията на популацията против Ковид 19. Това разяснява Радан Кънев на страницата си във фейсбук. Според него неуспехът е толкоз величествен и грозящ цялото българско общество, че има най-малко четири измерения. А те са:

- Доставка на задоволителен брой ваксини

- Ефективна имунизация с наличните дози

- Защита на възрастните хора (80+ години) като предпочитана група

- Планиране, организация и мотивация на застрашените групи.

1. Според Министерство на здравеопазването, България е подсигурила 1.5 милиона дози ваксини от утвърдените типове за 2021г., което покрива малко над 10% от популацията (750 000 български граждани).

Средното за Европейски Съюз е 50% от популацията с поръчани над 450 милиона ваксини единствено от към този момент утвърдените типове.

Причината е, че българското държавно управление не е декларирало в точния момент (отказало е да съобщи, по-точно) имунизацията на Pfizer/BionTech и в този момент чака " на опашка " за втората партида.

2. Към момента, България дели последните места в Европейски Съюз по дейно осъществени имунизации. Особено отрицателно е, че изоставаме от всички други страни в Източна Европа (вж. графиката по-долу). Сравнението със Западна Европа е надалеч по-трагично...

Сравними по мащаб страни като Гърция и Чехия възнамеряват надлежно 220 000 и 180 000 имунизации до края на януари. У нас, в най-хубавия случай, тези равнища е бъдат достигнати през март.

3. Няма друга европейска страна, в която хората над 80г. да не са още в първата група като приоритет. У нас, в случай че живеят у дома, а не в обществен дом, те са 4-та група, дружно с всички над 65г. Гърция и Чехия възнамеряват да приключат имунизацията на най-възрастните през февруари, когато в България тя няма да е почнала.

4. Масово европейските страни построяват и пускат в употреба национални онлайн платформи за регистрация и насрочване на дата за имунизация. У нас пращат имейли на учители и лекари, всички останали сме в цялостно незнание по какъв начин и по кое време ще можем да се имунизираме.

Няма и помен от национална акция за поощряване на имунизацията, нито осведомителна акция. Всичко е в оставено на подправените вести, жълтата преса и обществените мрежи.

Вчера всички споделяха един пропаднал тротоар. Същите са и " триумфите " във имунизацията. Разликата е, че тук става дума за хиляди животи, десетки хиляди бизнеси, стотици хиляди човешки ориси.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР