Снимка: Радан Кънев, фейсбукТоку-що групата на ЕНП прие с огромно

...
Снимка: Радан Кънев, фейсбукТоку-що групата на ЕНП прие с огромно
Коментари Харесай

Радан Кънев: ЕНП прие с огромно мнозинство новите правила, които позволяват FIDESZ да бъде изключена

Снимка: Радан Кънев, фейсбук

" Току-що групата на ЕНП одобри с голямо болшинство новите процедурни правила, които разрешават делегацията на FIDESZ да бъде изключена в целокупност ". Това написа преди минути във фейсбук евродепутатът Радан Кънев.

" Въпреки заканите на Орбан (или с помощта на тях), резултатът е по-убедителен от предстоящото: 
ЗА - 148 гласа
Против - 28 гласа (при 11 единствено от FIDESZ)
Въздържали се - 4 гласа. 
Това е предпоследната крачка по един дълъг път, по който ЕНП се движи прекомерно постепенно, само че задоволително несъмнено. Резултатът демонстрира - както неведнъж настоявах на съвещания на групата - че изключването на FIDESZ сплотява, а не разделя християндемократите в Европа. 
Помежду ни има доста разлики, и това е естествено и потребно. Тези разлики обаче няма по какъв начин да включват отменяне на правилата на конституционната народна власт, правата на индивида и единството на Европа.  
Знам, че ще има въпроси по какъв начин са дали своят вот сътрудниците от ГЕРБ. Нямам концепция, дано да кажат - гласуването не беше скрито. Знам, че Александър Йорданов се изрече в отбрана на Орбан и срещу смяната на разпоредбите, само че не знам по какъв начин е дал своя вот ", добави той.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР