Снимка Радан Кънев, ФБСкандалите около унгарските уж консервативни евродепутати на

...
Снимка Радан Кънев, ФБСкандалите около унгарските уж консервативни евродепутати на
Коментари Харесай

Искат изключване на лидера на унгарците в ЕНП

Снимка Радан Кънев, ФБ

Скандалите към унгарските сякаш консервативни евродепутати на Орбан не престават с цялостна мощ.

Евродепутати, измежду които и Радан Кънев, желаеха изключването на лидера на унгарската делегация в ЕНП Тамаш Дойч от групата на ЕНП. Причина за това е гневната му съпротива срещу обвързването на европейския бюджет с Върховенството на закона. 

Българският евродепутат прави паралел между Тамаш Дойч и Йожеф Шайер, чието име нашумя след ареста му по време на скрито празненство с 25 мъже. По думите му до момента в който при Шайер персоналният му живот е въпрос на свободен избор, а общественото му двуличие - проблем на неговите гласоподаватели, държанието на Дойч е сереиозен проблем за ЕНП и център-дясното в Европа.

" Обвързването на Върховенството на закона с разходването на средствата на данъкоплатците не е тематика, по която просто можем да вдигнем плещи и да продължим напред. ЕНП би трябвало да има ясна и единна позиция. Изобщо, ЕНП би трябвало да направи доста явен избор кого съставлява и какви правила и полезности пази. ЕНП би трябвало да се развива, да дава отговор на проблемите на хората през 21 век, да бъде част от дебата за бъдещето на Европейски Съюз, а не просто общ брой от политически партии с противоположни възгледи по основни въпроси ", написа Кънев в обществените мрежи.

Предложението е подписано от над 30 евродепутати от Австрия, Германия, Полша, Чехия, Словакия, Ирландия, Гърция, Дания, Швеция и Финландия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР