Снимка Пресцентър на ПрезидентаТрябва да се договорим със София директно.

...
Снимка Пресцентър на ПрезидентаТрябва да се договорим със София директно.
Коментари Харесай

Бучковски: Имаме добри шансове да оправим отношенията си с България, всичко зависи от нас

Снимка Пресцентър на Президента

„ Трябва да се договорим със София непосредствено. Но бъдещото българско държавно управление също няма да бъде в комфортна позиция, защото нараства натискът както от Европейски Съюз, по този начин и от нашия стратегически сътрудник, Съединени американски щати, който е извънредно заинтригуван от стабилността на Западните Балкани. Мисля, че ще имаме положителни шансове, само че всичко зависи от нас. Българската страна също би трябвало да влезе намерено, рационално и прагматично в решаването на този проблем “, сподели пратеникът на РСМ Владо Бучковски в изявление за „ Гласът на Америка “.

„ Очевидно е, че в този момент се действа с третия мандат, извоюван от Българска социалистическа партия и е несъмнено, че и те не могат да сформират политическо държавно управление. Това значи, че през ноември ще има постоянни президентски избори и това са трети избори поред. Това значи, че до края на ноември, началото на декември няма да имаме събеседник от другата страна. Така че ще би трябвало да изчакаме до декември “, сподели Бучковски.

Той не чака смяна в отношението към въпроса и от новото българско държавно управление, а добре познатите червени линии от българска страна остават. От РСМ зависи да се приспособи към това, само че и да почете декларацията, призната от Народното събрание по предложение на опозицията.

„ Изглежда мъчно, само че не и невероятно, в случай че има ясно изразена воля и от двете страни. Ако бяхме приели настояванията от българска страна до момента, щяхме да имаме решение. Затова считам, че нашата декларация е крачка напред, с която ВМРО-ДПМНЕ най-сетне сподели подготвеност да поддържа напъните, положени от македонското държавно управление, президента на Северна Македония, за намиране на взаимно задоволително решение, като в същото време се обърне внимание на възможната опасност за нашата еднаквост “, сподели Бучковски, пише 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР