Снимка: Пресцентър на МССъвместно заседание на българското и румънското правителство

...
Снимка: Пресцентър на МССъвместно заседание на българското и румънското правителство
Коментари Харесай

Бойко Борисов домакин на четиристранна балканска среща на върха край Варна

Снимка: Пресцентър на Министерски съвет

Съвместно съвещание на българското и румънското държавно управление ще се организира през днешния ден във Варна. По късно министър председателят на България Бойко Борисов ще е хазаин на четиристранна Балканска среща на върха в двореца " Евксиноград ". В нея ще вземат участие също министър-председателите на Гърция - Алексис  Ципрас, на Румъния – Михай Тудосе, и президентът на Сърбия Александър Вучич, оповестява " Канал 3 ".

По късно денем министър-председателите на България и Румъния ще открият новия Граничен контролно-пропусквателен пункт Кайнарджа-Липница.

За на следващия ден още веднъж в резиденция „ Евксиноград “ е планувано да се организира и съвещание на българското държавно управление. 

На днешната първа в подобен четиристранен формат намира се чака четиримата водачи да обсъдят и европейската вероятност на Западните Балкани. Премиерът Борисов неведнъж е подчертавал, че тя ще бъде във фокуса на българското председателство на Европейски Съюз. 

Четиристранната среща на върха се преглежда от наблюдаващите като следващия ход в амбициозната външно-политическа стратегия на премиера Борисов за Балканите в навечерието на идното българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и на плановете за транспортни коридори в нашия район. 

На 6 септември, при подписването в Кавала на Меморандум за транспортен кулоар сред България и Гърция дружно с гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас, Борисов съобщи, че " с този план продължаваме съединяването на транспортните и енергийните хъбове, развиването на бизнеса, на придвижването на хора и капитали “. 

Тогава министър председателят акцентира, че " България гледа на европредседателството като на Балканско, тъй като имаме действителен късмет да покажем, че на полуострова има политически хайлайф.

Преди това, на 13 юли, Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Александър Вучич се събраха на първа по рода си среща в Солун. На нея те разискаха миграционния напън, провокациите пред страните от Западните Балкани, енергийната и транспортната съгласуваност в района. А българският и гръцкият министър председатели дадоха обещание на Белград всяка допустима помощ за влизането на страната в Европейския съюз.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР