Снимка: Пресцентър на БСПГЕРБ предлагат бюджет на застоя. Средствата в

...
Снимка: Пресцентър на БСПГЕРБ предлагат бюджет на застоя. Средствата в
Коментари Харесай

БСП пак нападна кабинета. Той няма бъдеще, твърдят левите

Снимка: Пресцентър на Българска социалистическа партия

" ГЕРБ оферират бюджет на застоя. Средствата в бюджета не се употребяват, с цел да се създадат нужните промени, а потъват. Има голям брой средства, които не са събрани - подобен е казусът и със Сребърния фонд. При ръководството на Българска социалистическа партия от 2005г. до 2009г. в него бяха събрани 2,5. млрд лева В момента трябваше да са се събрали най-малко 10 милиарда лева, а действително са единствено към 3 милиарда Ако бяха събрани тези средства, щеше да има доста повече средства за заплати, пенсии и възстановяване на демографската политика. В момента съвсем всички обществени заплащания са без смяна или с съвсем незабележимо нарастване ".

Това съобщи секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Димитър Данчев пред БНР. Той добави, че публичните средства следва да вземат решение проблемите - с демографската рецесия, опазването на здравето, образованието и приходите, само че бюджетът, препоръчан от ГЕРБ, не дава решения за подобряването им.

Данчев разяснява, че с цел да се усъвършенства опазването на здравето, е нужно лечебните заведения да спрат да бъдат търговски сдружения. " Необходимо е да се сътвори базова заплата за медицинския личен състав. Виждаме, че в този момент каквито и средства да бъдат отпуснати, не доближават до медицинските експерти, а потъват. От Българска социалистическа партия предлагаме да се понижи Данък добавена стойност за медикаментите от 20 на 9%, както и медикаментите за децата до 14 годишна възраст да бъдат безвъзмездни ", изясни той. Попитан за казуса с фиктивните болнични листове и предлагането да не се заплаща първият ден от болничните, Димитър Данчев сподели, че и в тази обстановка, както и в доста други случаи, се вижда, че Борисов е мощен в привидното потушаване на проблемите, само че е слаб в предотвратяването и решаването им. " Вместо да се потърси решение, ръководещите желаят да санкционират правилните жители, които си заплащат осигуровките, като не им се заплаща първият ден от болничните ", изясни националният представител.

Той разяснява и прогнозата на експертна група, финансирана от Министерството на труда и обществената политика, в която се твърди, че в случай че не се вземат незабавни ограничения за възстановяване качеството на живот в страната, все по-малко българи ще се осмеляват да основават фамилии и от ден на ден хора ще емигрират в други страни: " Резултатът от политиката на настоящето държавно управление е, че единствено след към 15 години България ще има мощно стеснен пазар на труда, по -лошо опазване на здравето, както и задълбочаване на икономическите неравенства ".

" Нашата позиция за процедурата за избор на ръководител на КПКОНПИ не е нова, а е поредна. Със сегашната процедура претендентът е контролируем от ръководещите. Ако тръгне да проверява представител на болшинството, по този начин както са го назначили, могат да го отстранят ", сподели Данчев. Той напомни, че още преди 2 години, когато са признати разпоредбите за избор на началник на КПКОНПИ, от Българска социалистическа партия са предизвестили българските жители, че тази комисия няма да работи. " Фактите са налице - самият ръководител на комисията се оказа забъркан в корупционни дейности, и в това време няма нито един наказан по високите етажи на властта за корупция ", акцентира Димитър Данчев. Социалистът напомни, че предлагането на левицата е ръководителят на КПКОНПИ да се назначава от президента. " Той е единственият мажоритарно определен самостоятелен орган в страната, който не се разпорежда с бюджетни и европейски средства и не разпределя публични поръчки ", добави Данчев.

" Този парламент, в сегашният му тип, е привършен. Скандалите в ръководещата коалиция са всекидневие. Този кабинет няма бъдеще и вреди на страната “, приключи Димитър Данчев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 5 секунди) Рейтинг: 247 | Одобрение: -728 Какво сте седнали да твърдите, бе? Важното е ние, къде гласуваме! А вие сте навън! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР