Снимка: Пресцентър БСПЗадава се ново напрежение по оста БСП -

...
Снимка: Пресцентър БСПЗадава се ново напрежение по оста БСП -
Коментари Харесай

Вигенин, БСП: Борисов да дойде в парламента и да каже как се развиват преговорите със Северна Македония

Снимка: Пресцентър Българска социалистическа партия

Задава се ново напрежение по оста Българска социалистическа партия - Бойко Борисов. Социалистит за следващ път приканиха премиера да пристигна в Народното събрание, с цел да даде информация по настояща тематика. Предишните пъти Борисов не се отзова на молбите на Българска социалистическа партия.

" Българска социалистическа партия за България " изиска министър-председателя да пристигна през днешния ден в Народното събрание и да осведоми депутатите за диалозите с Република Северна Македония.

Смятаме, че е редно министър-председателят, който виждаме, че към този момент е в положително здраве, кара автомобила си, прави огледи, да пристигна в Народното събрание и да ни осведоми на какъв стадий са диалозите с Република Северна Македония, какви са идващите стъпки до 17 ноември, сподели заместник-председателят на Народното събрание от квотата на " Българска социалистическа партия за България "  Кристиан Вигенин, написа Novini.bg.

" Българският парламент не може да бъде държан на мрачно по този въпрос ", съобщи той. Притесняваме се, че се приготвят решения, които са в несъгласие на позицията на българския парламент, добави депутатът от левицата.

Кристиан Вигенин коментира, че към този момент две седмици, откогато са почнали по-активните диалози, в Комисията по външна политика не могат да получат каквото и да е публична информация от Министерство на външните работи, а въпросът е задоволително сериозен. Той означи, че до 17 ноември, когато ще се организира Съвета по общи въпроси на Европейски Съюз и би трябвало да се вземе решението за вероятно начало на договарянията за участие на Република Северна Македония, Народното събрание няма повече съвещания. Затова той изиска министър председателят да осведоми депутатите през днешния ден. Вигенин добави, че от левицата ще внесат искане за чуване идната седмица, само че то ще бъде постфактум.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева каза, че ще се свърже с министър-председателя.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР