СНИМКА Пресслужба на ЕврополВластите в Австрия и Румъния задържаха 10

...
СНИМКА Пресслужба на ЕврополВластите в Австрия и Румъния задържаха 10
Коментари Харесай

Австрия и Румъния задържаха трафиканти на бежанци

СНИМКА Пресслужба на Европол

Властите в Австрия и Румъния задържаха 10 членове на тайфа трафиканти на бежанци, заяви пресслужбата на Европол. Пари в брой, документи и мобилни телефони били конфискувани в оперциите, осъществени на 9 април и координирани от Евроджъст и Европол.
Бежанци от Афганистан, Ирак, Пакистан и Сирия плащали по 7000 евро, с цел да бъдат преведени от престъпната тайфа в Европейски Съюз. Тя била координирана от пакистанец благодарение на румънци и жители на други страни. Смята се, че същата незаконна мрежа е вкарала над 180 имигранти в страни от Европейски Съюз. ПРез април м.г. членове на бандата били хванати да превеждат през румънско-унгарската граница 111 бежанци, от които 42 деца.
Групата била доста добре проведена, всеки от обвинените й членове имал строго избрана роля в незаконната скица - търсене на платежоспособни мигранти в бежанските центрове, настаняване, превеждане на бежанците през европейските граници, покупка на транспортни средства, наемане на водачи. Бежанците били отвеждани най-често в Австрия и Германия, само че и във Франция и Италия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР