СНИМКА Пресслужба на ЕКСчитано от вторник, 12 юни (13:00 българско

...
СНИМКА Пресслужба на ЕКСчитано от вторник, 12 юни (13:00 българско
Коментари Харесай

От утре 18-годишните могат да кандидатстват за безплатно пътуване с влак в ЕС

СНИМКА Пресслужба на Европейска комисия

Считано от вторник, 12 юни (13:00 българско време) до 26 юни (13:00 ч. българско време) български младежи могат да аплайват за специфичен билет за обиколка в Европа, оповестиха от пресслужбата на Европейска комисия.
Кандидатите по новата самодейност на Европейския съюз DiscoverEU би трябвало да бъдат на възраст 18 години към 1 юли 2018 година, да са жители на Европейски Съюз и да са подготвени да пътуват през това лято - в интервала от юли 2018 година до края на октомври 2018 година Младите хора ще могат да пътуват поотделно или в група от най-много пет души. Като общо предписание те ще пътуват с трен. Повече детайлности за процедурата - https://europa.eu/youth/discovereu_bg
С бюджет от 12 милиона евро през 2018 година, се чака посредством DiscoverEU най-малко 20 000 пълнолетни европейци да могат да опознаят неоткривани до момента кътчета от Стария континент. На всяка страна — членка на Европейски Съюз, бяха разпределени избран брой билети за пътешестване, въз основа на каузи от популацията на страната спрямо общото население на Европейския съюз. Първият кръг от процеса на кандидатстване, който стартира на следващия ден, ще даде опция на най-малко 15 000 получатели да открият хубостите на Европа. Втори кръг на кандидатстване с най-малко 5 000 билета ще се организира през есента на 2018 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР