Снимка: PixabayВ Тополовград е обявен ден на траур заради в

...
Снимка: PixabayВ Тополовград е обявен ден на траур заради в
Коментари Харесай

Траур в Тополовград заради убития фелдшер

Снимка: Pixabay

В Тополовград е разгласен ден на печал поради в памет убития фелдшер Димитър Факиров.

Със заповед на краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на Тополовград на 10 октомври са неразрешени провеждането на обществени тържества и радостни ритуали през целия ден.

Преди ден краткотрайният градоначалник изпрати съболезнователно писмо до фамилията на медицинския фелдшер Димитър Факиров, станал жертва на грубо ликвидиране. В него се споделя: „ Дълбоко сме покрусени от жестокостта на закононарушението, при което почина господин Факиров. Той беше един от положителните медици на Община Тополовград. Ще го запомним като добър експерт, непретенциозен и добър човек. Скърбим дружно с Вас! “, съобщи Дарик.

В знак на съпричастност към неговите близки, националният байрак на всички общински здания ще бъде свален на половина.

Българският лекарски съюз също изрази поддръжка и съболезнования към околните на Димитър Факиров. „ Подобна свирепост, лишила живота на доктор, посветил десетилетия, с цел да оказва помощ на хората, е необяснима, неприемлива и отвън границите на човешкия разсъдък “, заявяваха от съсловната организация.

Задържан за убийството на 72-годишния доктор, е някогашният легионер Иван Пачалиев. През февруари предходната година той се барикадира в дома си и стреля по служители на реда. След цяло денонощие органите на реда съумяха да го задържат. Оказа се, че той имал позволение за владеене на оръжие, издадено в чужбина.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР