Снимка: pixabayВ американския щат Ню Джърси лекарите в болница Дева

...
Снимка: pixabayВ американския щат Ню Джърси лекарите в болница Дева
Коментари Харесай

Хирурзи трансплантираха бъбрек на грешен пациент

Снимка: pixabay

В американския щат Ню Джърси лекарите в болница " Дева Мария от Лурд " трансплантираха бъбрек на различен пациент. Това съобщи Fox News.

Администрацията на институцията заяви грешката си пред държавните медицински органи. Според информацията на 18 ноември 51-годишен пациент сполучливо е претърпял интервенция по трансплантация на бъбрек.

Скоро обаче станало ясно, че този орган трябвало да бъде трансплантиран на различен човек.

Въпреки обстоятелството, че оперираният пациент също се нуждае от трансплантация, той е бил по-назад в листата за трансплантация.

„ Ние носим огромна отговорност към хората, които безусловно се доверяват на живота си в наши ръце. Грешки с подобен мащаб са необичайност и макар необикновените условия, заради сходната еднаквост на пациентите, спомагателна инспекция би предотвратила тази неточност. “, подчерта основният доктор на клиниката Реджиналд Блебер.

Ръководството на болничното заведение изясни, че грешката е зародила, защото и двамата пациенти са имали едно и също име и са били на една и съща възраст.

" Добрата вест е, че и двамата, които се нуждаели от бъбрек, са получили органа за една седмица и са добре. ", казва Даниел Мойза, представен от представителя на Министерството на здравеопазването в Ню Джърси.

Във връзка с случая в болничното заведение неотложно са въведени спомагателни ограничения за усилване на контрола, с цел да се избегне повторението на сходна неточност.

Превод: „ Петел ”

 

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР