Снимка: pixabayУнищожаването на прасетата ще започне във вторник. Дотогава трябва

...
Снимка: pixabayУнищожаването на прасетата ще започне във вторник. Дотогава трябва
Коментари Харесай

Унищожаването на заразените прасета в Шуменско започва във вторник

Снимка: pixabay

Унищожаването на прасетата ще стартира във вторник. Дотогава би трябвало да бъде изработен изкопа и да бъдат положени изолиращите материи, които да не разрешават подпочвени води да проникват при прасетата.

Това разкри ръководителят на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) проф. Паскал Желязков в предаването ``Тази неделя`` по bTV.

,,Вчера имаше изключително съвещание на Областната епизоотичната комисия в Шуменска област, която беше ръководена от зам.-областния шеф господин Шаренков. Хората са мощно окуражени да се оправят бързо с инфекцията и има избрана площадка за загробване на животните в село Хърсово, която е оценена по всички правила от Регионална инспекция за опазване на околната среда и други заинтригувани институции, които имат отношение към подпочвените води “, изясни Желязков.

По думите му ще бъдат дадени каквито би трябвало компенсации и обезщетения.

,,В края на годината получихме следващия транш от Европейската комисия в границите на 8 млн. лева Министерството на храните, земите и горите е мощно окуражено през идната година да няма толкоз доста случаи на болестта``, изясни ръководителят на Българската организация по сигурност на храните. Той добави, че по домашните прасета няма други огнища на заболяването, само че по дивите прасета има случаи от Централното и Североизточното горско дружество.

Желязков акцентира, че ловните дружинки са тяхната първа линия в битката с понижаване броя на популацията на дивите прасета.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР