Снимка PixabayУмерени температури се очакват през октомври. Нормален в климатично

...
Снимка PixabayУмерени температури се очакват през октомври. Нормален в климатично
Коментари Харесай

До 27 градуса през октомври

Снимка Pixabay

Умерени температури се чакат през октомври. Нормален в климатично отношение ще бъде настъпващия месец октомври, предвиждат синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология, оповестява

Средната месечна температура и месечната сума на преваляванията да бъдат към нормата. Най-високите температури ще бъдат сред 22 и 27 градуса, а най-ниските – сред минус 1 и 4 градуса. Средната месечна сума на преваляванията в по-голямата част от страната е сред 40 и 60 литра на квадратен метър, в югоизточните региони – сред 60 и 90 литра на квадратен метър, а в планините – от 80 до 100 литра на квадратен метър.
 
След слънчевото и относително топло начало на месеца, още на 2 октомври от североизток-изток ще проникне по-хладен въздух. Облачността ще е раздрана, по-често най-вече забележителна, без основни превалявания. През последните дни от десетдневието североизточният транспорт ще отслабне и температурите едва ще се покачат.

През второто десетдневие времето ще бъде по-променливо, с условия за валежи и увеличаване напразно. По-голяма е вероятността за прекосяване на атмосферни разстройства към 12-13 октомври и към 16 октомври. През множеството дни от десетдневието температурите ще бъдат по-високи от нормалните, към средата едва ще се намалят.

В началото на третото десетдневие ще има нараснала възможност за конюнктура с превалявания, само че по-късно наклонността е да бъде по-спокойно, с условия за присъщите мъгли и ниска слоеста облачност в утринните часове, само че денем – и със слънчеви часове.

Температурите ще се намалят и ще станат близки до нормалните.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР