снимка: PixabayСпоред пътешественика най-голямото предизвикателство за него е било трасе

...
снимка: PixabayСпоред пътешественика най-голямото предизвикателство за него е било трасе
Коментари Харесай

пенсионер измина близо 6000 километра с колело, за да достигне до Еверест


фотография: Pixabay

Според пътешественика най-голямото предизвикателство за него е било трасе в планината, където напредването напред е затруднено от метеорологичните условия и неналичието на О2.

 

Пенсионер от град Инчуан в северозападната част на Китай в продължение на 82 дни е пътувал с колело и е минал към 5600 хиляди километра, с цел да стигне до Еверест, заяви организация Синхуа, представена от Българска телеграфна агенция.

60-годишният Фу Цишън е прекосил няколко провинции - Гансу, Съчуан и Юнан - и макар компликациите по пътя, е дошъл безвредно в Тибетския самостоятелен регион. Там, в подножието на най-високия връх на планетата, има туристическа база.

Ентусиастът изяснява, че откакто се е пенсионирал, е почнал да отделя повече време на обичаното си занимание - колоезденето. " Мисля, че през последните три години съм изминавал към 10 000 километра годишно ", споделя Фу Цишън.

Пенсионерът добавя, че е съумял да доближи задачата си с помощта на постоянни тренировки. За да се приготви за пътуването, той е бягал по 15 километра четири пъти седмично. " Семейството, приятелите и колоездачи от цялостен Китай бяха огромно ентусиазъм и поддръжка за мен. Без тях нямаше да мога да завърша този маршрут ", споделя Фу Цишън.

Еверест се намира в Махалунгурския дял на Хималаите на границата сред Непал и Китай. През 2020 година представители на двете страни взаимно направиха ново премерване на височината на върха, съгласно което тя е 8848.86 метра. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР