снимка pixabayСбъдва се един от най-големите кошмари на западния свят.

...
снимка pixabayСбъдва се един от най-големите кошмари на западния свят.
Коментари Харесай

Сбъдва се кошмара на Западния свят: Иран вече обогатява уран, близо е до атомна бомба

снимка pixabay

Сбъдва се един от най-големите кошмари на западния свят. Иран е покрай основаването на атомна бомба, с която може да заплаши Израел и Европа. 

Страната към този момент създава обогатен уран. 

Техеран твърди, че задачата е създаването на гориво за проучвателен реактор, само че малко на брой имат вяра на това.

Обогатеният уран може да бъде употребен за основаването на атомна бомба. Ходът ужаси САЩ, Германия, Франция и Англия, написа " Ройтерс ".

Трите огромни европейски сили реагираха със известие, съгласно което действието заплашва диалозите за възобновяване на нуклеарното съглашение от 2015 година

Съединени американски щати го дефинираха като " злополучна крачка обратно ", съобщи offnews.bg.

Споразумението постановяваше ограничавания на иранската нуклеарна стратегия и затрудняваше създаването на материал за нуклеарни оръжия в подмяна на повдигане на стопански наказания. След като някогашният американски президент Доналд Тръмп отдръпна Съединени американски щати от него, Иран стартира да нарушава доста от рестриктивните мерки.

Тази година Техеран към този момент е създал малко количество железен уран, който не е бил обогатен. Това нарушава съглашението, което не разрешава всяка работа с железен уран, който може да се употребява за изработката на ядрото на атомна бомба.

В конфиденциално известие от МААЕ - до което организация " Ройтерс " е получила достъп - МААЕ удостоверява, че Иран е подхванал стъпки, с цел да стартира процеса на обогатяване на уран.

Англия, Франция и Германия оповестиха във вторник, че са " съществено загрижени " за решението на Иран, което нарушава нуклеарното съглашение.

Иран няма достоверни причини, с които да изясни производството на уранов метал R&D за нужни на цивилното си население. Това е основна стъпка в създаването на атомно оръжие, предизвестиха трите европейски сили в общо изказване, публикувано от английското външно министерство.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР